Használj professzionális hajfestéket hajadra!

Vannak, akik ragaszkodnak a fodrászatban történő hajfestéshez, míg mások igyekeznek spórolni, vagy csak nincs idejük elmenni fodrászhoz, esetleg más okból kifolyólag úgy döntenek, hogy otthon próbálják meg befesteni hajukat. Ha te is elhatároztad, hogy otthon fested be hajad, akkor érdemes pár dologgal tisztában lenned!

Professzionális hajfestékek használatával elérheted a kívánt színhatást. Minél többször festesz hajat, annál rutinosabb leszel benne. Ez azonban nem azt jelenti, hogy mindent kisujjból tudni fogsz. Akár az első festésről van szó, akár már sokadszorra fested be a hajat, esetleg fodrászként a vendégeid haját, fontos bőrpróbát végezni. Ez különösen abban az esetben igaz, ha otthoni körülmények közt, első alkalommal akarod befesteni hajad. Ne ess neki rögtön a teljes hajkoronádnak, hanem huszonnégy órával a hajfestés előtt végezz bőrpróbát, így kiderül, hogy allergiás vagy-e a hajfestékre. Ha igen, akkor mindenképp válassz egy másik hajfestéket. A professzionális hajfestékekkel kisebb eséllyel fogsz mellé nyúlni, ezért érdemes ezeket előnyben részesíteni.

Minden hajfestés során ügyelni kell a hajhosszra, hiszen ennek megfelelően kell elvégezni a hajfestést. Egykor jellemző volt, hogy a fodrászatba kizárólag hajtő festésre érkezett a vendég, mégis a teljes hajkorona be lett festve. A mai hajfestékek esetében erre nincs szükség, ráadásul a ráhúzással pigmenttorlódás is okozható, éppen ezért nem szükséges terhelni a hajszál többi részét, elég csak a hajtövet festeni. Nagyon sok múlik azon, hogy kiváló minőségű, professzionális hajfestéket vásárolj. Ezt akár online is megteheted, méghozzá a probeauty.hu webáruházban, ahol megtekintheti a minőségi, széleskörű professzionális hajfestékek választékát!