A jó idő és a grillezés kéz a kézben járnak egymással. Ahogy egyre erősebbek a napsugarak, egyre inkább vágyakozunk a szabad levegőre. Tavasszal nem csak a madárcsicsergés tölti meg a levegőt, hanem a grillen sercegő hús hangja és illata is. Ideje leporolni és beizzítani a grillezőt!
Grillsütő segítségével a legegyszerűbb ételt is ízletessé, ropogóssá, ugyanakkor kellőképp omlóssá varázsolhatunk. Nagyon sokan a faszenes készülékeket preferálják, mivel az ételek átveszik a faszén jellegzetes, füstös illatát és különleges ízt kölcsönöz nekik. A gázos modellek esetében erre nem számíthatunk, azonban ezek a készülékek is jó alternatívát jelenthetnek, ha például nem szeretnénk a hamu eltakarításával bajlódni. Ha csak kis hely áll rendelkezésre, ugyanakkor rendelkezünk áramforrással, akkor egy elektromos készülék is jó szolgálatot tehet számunkra. Ha a régi grillezőnket szeretnénk lecserélni, akkor alaposan át kell gondolnunk, hogy milyen döntést hozunk. A megfelelő készülék birtokában kezdődhet a munka oroszlánrésze. Viszont mielőtt még beizzítanánk a grillezőt, először az ételeket kell előkészítenünk, hogy igazán finom legyen a végeredmény.
Az előkészítés éppolyan fontos, mint a helyes sütési technika. Elsősorban a húsokra kell nagy hangsúlyt fektetni. A hús zamatát, ízletességét főként a megfelelő pácolás adja. Ez hosszú folyamat, érdemes rá órákat, de akár egy egész napot is szánni, hogy a hús minél jobban magába tudja szívni. A páclét akár mi magunk is elkészíthetjük, de akár készen is vehetjük, ha nem szeretnénk vele bíbelődni. Sokan csak a hússal törődnek ennyit, holott a zöldségek megfelelő fűszerezése is sokat dobhat a végeredményen. Ráadásul, ha nem csak hús kerül a rácsra, akkor a köretet is kipipálhatjuk. A zöldségek mellett a gyümölcsök sütése is kiváló ötlet!