Jó és rossz hír Volvo tulajdonosoknak

A Volvo Magyarországon az egyik legnépszerűbb márkának számít, hisz számos modellje szeli a magyar utakat. A Volvo eladásai nemrégiben rekordot döntöttek, azonban egy kevésbé vidám hír is felröppent a Volvoval kapcsolatban.

A Volvo autókról további információkért kattintson ide. A Volvo népszerűsége szárnyal, így nem csoda, hogy nem rég rekord számú autó került értékesítésre. Bár sokan svéd márkának gondolják, valójában kínai tulajdonos áll a márka mögött, mely a magyar utak egyik legnépszerűbb autó márkája. A Volvo nem csak nálunk, de az amerikai és kínai piacon is nagy népszerűségnek örvend. A cég hozzávan szokva az állandó rekord döntésekhez, hisz már nem első alkalommal adtak el minden korábbinál több autót ebből a márkatípusból. Az eladott autók nagyrésze Amerikában és az USA – ban talált gazdára, azonban az európai vevők sem tétlenkedtek, sőt a magyar Volvo tulajdonosok közt is találunk szép számmal.

Azonban a cég öröme nem lehet felhőtlen, hisz mint kiderült egy megelőző javítás miatt több, mint kétszázezer autót volt kénytelen visszahívni a Volvo. A hírt maga a vállalat közölte a nagyérdeművel, így szó sincs eltitkolni akart adatokról, vagy kiszivárgott hírről. A visszahívás a 2015 – ös és 2016 – os modelleket érinti, mivel ezeknél a modelleknél könnyedén repedések keletkezhetnek az üzemanyagot szállító vezetékekben, ennek az üzemanyag szivárgás lehet az eredménye a motortérben. Mondanunk sem kell, ez könnyen tragédiához vezethet, így nem csoda, hogy a Volvo megtette a szükséges lépéseket az ügyben. Szerencsére eddig még nem érkezett hír ehhez hasonló hírről, így jó eséllyel még időben történt a hibás modellek visszahívása. A hibás autóknál a cserét és javítást ingyen állja a cég. Így anyagi kár nem éri a tulajdonosokat.

Vélemény, hozzászólás?