Jól jön a menstruációs naptár Önnek is!

Akár havi látogatójának hívja, akár menstruációjának, akár a sok más kreatív eufemizmus egyikének, a menstruáció a legtöbb nő életében a korai serdülőkortól kezdve a 40-50-es évek menopauzájáig tart. Ennek a biológiai folyamatnak a rutinszerű jellege miatt könnyű önelégültté válnia annak nyomon követésében.

Jól jön a menstruációs naptár tehát nézzen be a foglaljorvost.hu weboldalra, és itt megtalálhatja az átfogó menstruációs naptárt ami segít nyomon követni ciklusát. A menstruációjának nyomon követése számos, elsősorban egészséggel kapcsolatos okból fontos. A technológiának köszönhetően mostantól minden eddiginél könnyebb nyomon követni nemcsak a menstruációs ciklust, hanem a hangulatokat, a fizikai tüneteket és még az étvágyat is a hónap meghatározott időszakaiban. A menstruációs ciklus változása gyakran az első nyilvánvaló tünet a nők számos egészségügyi problémájánál, amelyek némelyikének nincs nyilvánvaló kapcsolata a reproduktív szervekkel. Sok nő számára a kimaradt ciklus jelenti a terhesség első jeleit. Önmagában ez a tény elegendő ok arra, hogy a szexuálisan aktív nők nyomon kövessék havi ciklusukat. A fogamzásgátlás legtöbb formája nem éri el a 100% -os hatékonyságot, és a nem tervezett terhesség az utolsó dolog, amire szüksége van.

A fogamzásgátlás mellett a ciklus követése – amelyben a nő a legtermékenyebb napjaiban kerüli a közösülést a terhesség megelőzése érdekében – a pontos időszakkövetésen alapszik. A spektrum másik végén a foganni próbáló nők az időszakkövetést használhatják arra, hogy megtanulják, mikor a legtermékenyebbek. Ez jelentősen növelheti a fogantatás esélyét. Minél közelebbről ismeri saját testét és annak ciklusait, annál könnyebben felismerheti, ha valami nincs rendben. További információkért nézzen be a foglaljorvost.hu-ra.