Korszerű hőszivattyú berendezések jó áron

A hőszivattyú olyan mechanikus eszköz, amely a hőt az egyik környezeti rekeszből a másikba továbbítja, jellemzően hőmérsékleti gradienssel szemben (azaz hűvösről melegre). Ehhez energiabevitelre van szükség: ez lehet mechanikai, elektromos vagy hőenergia. A legtöbb modern hőszivattyúban az elektromos energia táplálja a kompresszort, amely a hűtőfolyadék kompressziós-tágulási ciklusát hajtja végre két hőcserélő: egy hideg párologtató és egy meleg kondenzátor között.

Korszerű hőszivattyú berendezések rendelhetőek a fisherklima.hu weboldalra látogatva, ezért nézzen be hozzánk még ma és minden információt tudjon meg a hőszivattyúkról ami csak érdekelheti.  A hőszivattyú telepítése előtt értékelje a lehetséges energiaköltség-megtakarításokat. Hasonlítsa össze a különböző forgatókönyveket az Energetikai Információs Igazgatóság fűtőanyag-összehasonlító kalkulátorával. A hőszivattyúk technológiája az elmúlt években fejlődött, lehetővé téve, hogy ez a berendezés jól működjön hideg éghajlaton. Bizonyos esetekben azonban szükség lehet tartalék hőforrásra. A hőszivattyú hatékonyságát vagy teljesítmény-együtthatóját (COP) úgy határozzuk meg, hogy a hőteljesítményt elosztjuk a primer energia (villamos energia) bemenetével.

A COP csökken a hűvös hőforrás és a meleg hűtőborda közötti hőmérséklet-különbség növekedésével.  Egy hatékony földi hőszivattyú (GSHP) 4-es COP-értéket érhet el. A hőszivattyúk ideálisak alacsony hőmérsékletű környezeti hőforrások: a levegő, a felszíni vizek vagy a föld kiaknázására. Jelentős környezeti (CO2) és költségmegtakarítást eredményezhetnek. A hőszivattyú zöld alternatíva a sok lakás fűtésére használt gázkazánokhoz. Bővebb leírásért és az árakért keresse fel a fisherklima.hu weboldalt.