Mi szükséges a családfa készítéshez?

A családfa készítés rendkívül komplex folyamat, így külön szakemberek foglalkoznak vele. Ez nem csupán abból áll, hogy a szakember megrajzolja a családfát, hanem rengeteg kutatómunkát végez. Na, de mi szükséges ahhoz, hogy egy részletes, érdekes családfa elkészüljön.

Családfa készítés esetén nagyon sok múlik a szakember felkészültségén. Sajnos, ahogy sok más szakma, némileg ez is felhígult mára. Nagyon sok a kezdő, gyorstalpaló képzést végzett amatőr. Viszont a jó hír, hogy vannak igazán felkészült, lelkiismeretes szakemberek is. Ilyen például Zacher András, aki több, mint húsz éves szakmai tapasztalatot tudhat a háta mögött. A családfakutatáson belül is elsősorban az ősfakutatás a szakterülete, vagyis a felmenők felkutatása, azonosítása, illetve az életük megismerése. A családfa készítés kapcsán a családfakutatással is gyakran lehet találkozni, azonban érdemes tisztában lenni vele, hogy ez a kifejezés nem teljesen fedi az igazságot. A családfakutató ugyanis nem a családfát kutatja, hanem elkészíti a családfát, amit rengeteg kutatás előz meg.

Zacher András maximalista, ami munkájára is igaz. A kutathatóság határain belül, tehát az írásos forrásokkal igazolható időszakban alapos kutatómunkával igyekszik minden információt összegyűjteni család elhunyt felmenőiről. Minden szálon alapos munkát végez, így egy igazán részletes családfa az eredmény. A családtörténet megírásakor Zacher András nem csupán a száraz tényeket és a számokat közli, hanem igyekszik érdekességeket és különlegességeket bemutatni. Ezáltal a család még közelebb érezheti az elhunyt felmenőket. Ha Önt is érdekli családja múltja, akkor válassza Zacher Andrást! Ha szeretne bővebben tájékozódni és elérhetőséghez jutni, akkor látogasson el a zacherandras.hu weboldalra!