Műfű lerakása saját kezűleg, vagy inkább bízzuk szakemberre?

A műfű, mint örökzöld pázsit sok területet hódított már meg. Kertek, teraszok, udvarok, kutyafuttatók, éttermek, irodák, sportpályák, stb. esetében bizonyított.

Mivel a műfű ilyen népszerű lett, sokan próbálják saját maguknak lerakni, telepíteni. A műfű lerakása a területtől függ mennyire kis- vagy nagy munkát igényel. Természetesen van olyan eset, amikor nem kell hozzá szakember, de egy focipálya, vagy egy bonyolultabb udvar esetét azonban jobb profikra bízni, akik kifejezetten a műfű telepítésre specializálódtak.

A műfű lerakása hol igényel szakembert?

Elsősorban az olyan területeken, ahol nem beton, nem fa, nem már egy kész alapra lesz ráhelyezve, hanem ahol föld lesz az alap. A műfűnek ugyanis biztosítani kell a vízelvezetését is, ezt nevezik aláépítménynek, vagy más néven rétegrendnek. Továbbá körbe kell szegélyezni, ami szintén igényel rutinosságot.
Ilyen egy családi ház udvara, ahol a földet ki kell termelni és megfelelő rétegrenddel biztosítani a műfű alapját, ami hozzájárul ahhoz, hogy hosszú évekig tartós és tökéletes műfüves udvarunk legyen.

Második eset a nagyobb beruházások, ahol elengedhetetlen, hogy műfű mestereket bízzunk meg, akik szakszerűen készítik el a terepet. Focipálya, teniszpálya, mindenféle sportpálya, intézmények, iskolák, óvodák, önkormányzatok, stb. műfű lerakása nagy falat, tehát több ember szakértelme és tapasztalata szükséges. Nem elég, hogy a műfüvet le kell rakni valakinek, különböző engedélyeket és egyéb hivatalos dolgokat is intézni kell. Erre vannak a műfű lerakásával és forgalmazásával foglalkozó, megbízható cégek, akik erre szakosodtak.

Műfű
Műfű

A műfű lerakása hol lehetséges tapasztalat nélkül?

Egy terasz, erkély, vagy oldalfal olyan egyszerű példának számít, ahol még a nők is ügyesen le tudják tenni a műfüvet. A műfű szőnyegek, műfű tekercsek egy sniccerrel, vagy éles ollóval is könnyen szabhatóak, a kívánt méretre igazíthatóak. Járólapra, csempére, laminált padlóra és sima betonra is letehető a műfű, amit le is ragaszthatunk a szebb végeredmény miatt. Falra is elég sokan ragasztanak műfüvet, mert hihetetlenül mutatós, modern és mondhatni egyszerű megoldást jelent, ha szeretnénk feldobni valamelyik helyiséget. Egyre több étteremben, szállodában, irodákban találkozunk ilyen fortéllyal.

A gondozásmentes kültéri műfű széppé varázsolja környezetét, ami mindenkinek megnyugtató és könnyebb életet nyújt. Miért? Mert nem kell gondozni, foglalkozni vele, mégis ragyogó és örökzöld látvánnyal ajándékoz meg.

A műfű nagyon praktikus, ráadásul nem ártalmas a környezetünkre.