Olcsó konyhaszőnyeg, vagy inkább luxus?

A konyhaszőnyeg nem csak esztétikai, hanem praktikussági okokból is konyháink kedves padlóburkolata. Vannak, akik tartanak tőle a tisztántartás miatt, pedig egyáltalán nem kell tartózkodni ettől a szuper dologtól.

Miért vonnánk meg magunktól a kényelmet a konyhában? Sok időt töltünk itt, úgyhogy megérdemeljük azt, hogy talpaink alatt egy puha konyhai futószőnyeg terüljön el.

Igen ám, de a konyhai szőnyegek útvesztőjében el lehet ám tévedni. Olcsó legyen, vagy inkább drága, de az minőségi? Luxus konyhai szőnyeg? Nem fogom tönkre tenni idő előtt? Sok kérdés merülhet fel, amikor álmaink konyháját próbáljuk berendezni.

Az olcsó konyhai szőnyeg azért jó, mert nem kell félteni, és ha olyan szennyeződés kerül rá, amit nem lehet kiszedni belőle, nem fogunk sikító frászt kapni. A konyha veszélyes üzem, ahol gyakran ömlik, cseppen le valami a padlóra és a konyhaszőnyegre is. A konyhai szőnyegek, konyhai futószőnyegek mindegyike mosható mosógépben, ezért nem kell annyira óvni és félteni őket.

A luxus konyhai szőnyeg azonban már sokkal innovatívabb anyagból készül, és nem engedi magába szívni a szennyeződéseket. Biztos hallottál már a teflonbevonatról. Ez a speciális réteg eltaszítja magától a nedvességet és a szennyeződéseket, de ennek persze ára van és egy ilyen minőségi konyhai szőnyeg többe kerül, mint az olcsóbb változatok. Egy luxus konyhai szőnyeg a mindennapos használatra javasolt azoknak, akik sok időt töltenek a konyhában, akik szeretnek főzni és szeretnék jól érezni magukat a konyhában.

Konyhaszőnyeg
Konyhaszőnyeg

Mi a különbség az olcsó konyhai szőnyeg és a drágább, luxus konyhai szőnyeg között?

  • A legnagyobb eltérés az anyagban van. A legtöbb hagyományos konyhai szőnyeg anyaga poliészter, míg a prémium konyhai szőnyeg anyaga poliamid. A poliamid anyag tökéletesen ellenáll minden extra igénybevételnek és mechanikai hatásoknak is.
  • Egy prémium konyhai szőnyeg sok évig segítség lesz a konyhában. Míg az olcsóbb változatokat egy-két erős megpróbáltatás után leselejtezünk, addig a prémium konyhai szőnyeg sok-sok mosás után is megőrzi eredeti színét és állapotát.

Jó hír, hogy mind az olcsó, mindenkinek megfizethető konyhai szőnyeg és a prémium konyhai szőnyeg is nagy választékban kapható. Nem kell kompromisszumot kötni a stílusunkkal, hanem bármit beszerezhetünk a konyha padlójára.

Mindannyian megérdemeljük azt, hogy a legjobb körülmények között főzzünk a konyhában. Egy puha konyhai futószőnyeg a talpaink alatt jó érzést kelt bennünk, így jobb kedvvel látunk neki a finom ételek elkészítéséhez.