Pánikbetegség kezelése a jobb életminőségért

A pánik betegség rohamokban jelentkezik, melynek során a beteg túlzottan szorong, retteg, kínzó félelmet él át. A rohamok akár többször is jelentkezhetnek egy hónapban. A beteg nem csak a roham során szorong, hanem a roham újbóli megjelenése miatt is félelmet érez.

Pánikbetegség kezelése hatékonyan – Az első pánikrohamot követően általában nem ismerik fel a betegséget, mivel a tünetek inkább valamilyen súlyos testi betegségre utalnak. A roham során a beteg úgy érzi mintha szívinfarktust kapna. A pánikbetegség pontos okai nem ismertek, viszont a pánikbetegségben szenvedők esetében kimutatható a fokozott szorongásérzékenység. A rohamok körülbelül tíz percig tartanak, ekkor elérik tetőfokukat. A pánikroham során jellemző tünetek a szédülés, izzadás, rémület, légszomj, szédülés, ájulásérzet, mellkasi fájdalom és a halálfélelem. A pánikbetegség nagy mértékben rontja az életminőséget. A beteg akkor sem nyugodhat meg, ha a roham elmúlt, hiszen, ha nincs rohama, akkor az újabb roham kialakulásától retteg. Éppen ezért mielőbb fel kell keresni egy szakorvost, hogy minél előbb megkezdődhessen a kezelés.

A betegség diagnosztizálásához elengedhetetlen, hogy a szervi problémák ki legyenek zárva. A vizsgálati és labor eredmények birtokában a pszichiáter kikérdezi a pácienst kórtörténetéből, valamint a pánikrohamok milyenségéről. A betegség gyógyítása gyógyszeres kezelés és pszichoterápia által valósul meg. A gyógyszerek nem azonnal hatnak, pár hétre van szükség a kívánt hatás eléréséhez. Fontos, hogy senki se kezdjen öndiagnosztizálásba és pláne ne öngyógyításba. A pszichiáter által történő kezelésnek köszönhetően a beteg idővel elhagyhatja a gyógyszereket és visszatérhet korábbi életviteléhez! Bővebb információkért látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra!