Indítás utáni lefulladás – Mi lehet az oka?

Nincs is annál bosszantóbb és egyben kétségbeejtőbb dolog, mint amikor az autó egyszer csak váratlanul leáll az indítást követően. Annak érdekében, hogy a probléma okát meg tudjuk állapítani, tisztában kell lenni a motor és az ahhoz kapcsolódó alkatrészek működésével.

Az indítás utáni lefulladás okairól itt olvashatsz bővebben! Több oka is lehet annak, ha az autó az indítást követően váratlanul leáll. Ilyen például az eltömődött üzemanyagszűrő. Szerencsére ezt a problémát igazán könnyű orvosolni, hiszen üzemanyagszűrő cserével és az üzemanyag rendszer kitisztításával meg is oldódik a probléma. Ez egyáltalán nem nehéz, így aki elég ügyes és van hozzá szerszáma, az könnyen elvégezheti akár otthon is. Ha az autóban nincs elég üzemanyag, akkor az üzemanyag-jelző figyelmeztet. Kivéve abban az esetben, ha a műszer meghibásodik, ekkor könnyen előfordulhat, hogy fel sem tűnik, hogy kifogyott az üzemanyag és az autó emiatt nem indul. Ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy az üzemanyag szivattyú szivárog és emiatt következik be a lefulladás.

Ahhoz, hogy az autó megmozduljon, elengedhetetlen a jól működő generátor és akkumulátor. Elsősorban ez a két alkatrész látja el az autó elektromos alkatrészeit árammal. Ha bármelyikkel probléma adódik, akkor az autó szinte biztosan meg fog állni. Ha a gyújtógyertya meghibásodik, akkor szintén van esély a lefulladásra. Az égéshez szükséges szikrát ugyanis a benzines autókban a gyújtógyertyák adják. Ha a gyújtógyertya tönkremegy, akkor nincs mi gyújtást adjon, tehát az autó sem fog elindulni. Ha nincs ötlete mi lehet a baj, akkor a legegyszerűbb, ha szervízbe viszi az autót, ahol a szakemberek megállapítják a problémát és kijavítják a hibát. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a ka-autoszerviz.hu weboldalra és tájékozódni!