Szilárd anyagok a lefolyóban – Mit tegyünk ellenük?

Akár akaratunk ellenére is kerülhetnek szilárd anyagok a lefolyóba, melyek idővel komoly problémákhoz vezethetnek, főleg, ha nem tudjuk őket feloldani, így szakember segítségére lehet szükség.

A lefolyóba kerülő szilárd anyagokról itt tud többet olvasni. A lefolyókkal kapcsolatban bármikor keletkezhet dugulás, még akkor is, ha igyekszünk minél elővigyázatosabban eljárni. Bármikor is következik be a dugulás, annak sosincs itt az ideje. Egy kotyogó hangú lefolyó sosem jelent jót. Időnként saját hibánk miatt keletkezik dugulás, máskor nem feltétlenül mi tehetünk arról, hogy a víz elakad és nem akar lefolyni. Érdemes ügyelni, hogy saját hibánk miatt ne történjen dugulás, vagyis a konyhában az ételmaradékokat igyekezzünk távol tartani a lefolyótól, míg a fürdőszobában a higiéniai eszközök jelentik a potenciális veszély forrást, mivel ezek általában hosszú idő alatt vagy egyáltalán nem tudnak feloldódni.

Ha viszont nem belső fennakadásról van szó, akkor viszont felvetődhet a kérdés, hogy mégis mi állhat a háttérben. Sok esetben nem is a házban kell keresni a problémát, hanem a lakáson kívül az udvaron. Gyakran a fa gyökerei vagy apró kis kavicsok állnak a probléma hátterében. Sok szakember javasolja, hogy ne ültessünk fákat és bokrokat a vezetékek környékére, mivel a gyökérzet könnyen kárt tehet benne. Érdemes továbbá olyan kialakítást végezni, hogy probléma esetén magas nyomású vízzel hozzá lehessen férni a problémás területhez. Mivel a külső fennakadás ellen ez az egyik leghatékonyabb módszer. Ha viszont minden kötél szakad és semmi sem használ, akkor kénytelen lesz szerelőt hívni. Bővebb információkért, valamint tapasztalt szerelők elérhetőségéért látogasson el a dugulaselharitas-mesterek.hu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?