Terhes masszázságy, a kismamák legjobb barátja

A várandósság időszaka minden nő életében olyan esemény, amely megváltoztatja a nőiségről kialakított képet. Minden szépsége ellenére azonban mégis vannak olyan területek, melyek odafigyelést igényelnek a jó közérzet megőrzése érdekében. Az egyre növekvő pocaklakó bizony igencsak igénybe veszi a női testet, s néha jól jönnek a különféle relaxációs technikák.

A terhes masszázságy azt a célt szolgálja, hogy a kismamák is részesülhessenek az ellazító és fájdalomcsillapító masszázsban. Mivel a pocak mérete egyre nagyobb lesz, így a hagyományos masszázs ágyak erre a célra nem felelnek meg. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy le kellene mondani a masszázs élvezetéről. Szakemberek számára kifejezetten javasolt olyan masszázságy beszerzése, mely a várandós nők számára is ideálisnak bizonyul. De mégis miért fontos, hogy várandósan is masszázsra járjunk? Még csak nem is kell, hogy az apróság a normálisnál nagyobb testsúllyal rendelkezzen ahhoz, hogy egy idő után a derék-és hátfájás állandósuljon. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon sok kismama küzd ezekkel a problémákkal.

Egy jó masszázs nem csak a testet lazítja el, de a lélekre is jótékony hatással van. Mindegy, hogy apróság növekszik a pocakban, vagy egyszerűen a hétköznapi rohanásból szakadnánk ki egy óra erejéig, a masszázs remek választásnak bizonyul. Amennyiben szakemberként kifejezetten a kismama masszázsra szeretne koncentrálni, akkor egy kiváló minőségű terhes masszázságy a legjobb befektetésnek bizonyul. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a kismama jó közérzete egyértelmű hatással van a babára. Sokan vannak, akik szerint már ez a kapcsolat is hatással van a kicsi pszichés fejlődésére, tehát kicsit sem elhanyagolható, hogy a mama lelki harmóniában van-e, és miként éli meg akár az utolsó, fizikálisan már megviselő hónapokat.

Vélemény, hozzászólás?