Vajon miben rejlik a boldogság a 21. században?

Tegnap megettem egy csokit, ma kaptam egy csokor virágot, holnap elutazok. Ez tényleg boldoggá tesz bennünket vagy csak egy pillanatnyi öröm? Vágyaink között sokunk számára, valószínűleg az első helyen áll a ,,boldognak lenni” akarás!

Boldogság egy mentális állapot, mely nagyon tág intervallumot foglal magába. Egyik nap csak megelégszünk azzal, amink van és titkon bízzunk abban, hogy ez változni fog. Majd találkozunk egy tőlünk sokkal hátrányosabb sorsú embertársunkkal, és máris boldogok és elégedettek vagyunk. Minden nap arra kell törekednünk, hogy megtaláljuk az aznapi boldog pillanatunkat. Tudjunk örülni! Ne felejtsünk el hálát adni! Ha őszintén megkérdeznénk Önt mi tenné boldoggá, tudna válaszolni? Sokunk számára, csak a vágy van, mellyel az állapot elérésére törekszünk, de azt sem tudjuk, hogy mi hozná ezt el nekünk. A boldogság egy belülről fakadó őserő, melyet szavakkal nem igazán lehet megfogalmaznunk. Boldogságot hozhat az életünkbe pl. egy szerelem. Ugye aki szerelmes, az mindig boldog, ezt látjuk mi kívülállók! Miért ne lehetne boldog az is aki egyedül van, és nem él párkapcsolatban?

El kell fogadnunk magunkat, nem szabad engednünk a rohanó világ elvárásainak. Alakítsunk ki Én-időt, mikor csak magunkra koncentrálunk, és a lelkünkre figyelünk. Azt csináljuk, ami nekünk a legjobb, ami boldogsággal tölt el. Boldogsággal tölt el, ha titokban betolsz egy nagy adag fagyit?-csináld! Fontos, hogy megéljük a pillanatot, és értékeljük a mindennapokat. Mindez mellett, ne feledkezzünk meg a családunkról, a család értékéről. Próbáljuk megkeresni a szürkeségben a vidámságot, a borúban a napot! Legyünk pozitívak, a boldogságot nem kell keresnünk. A boldogság itt van előttünk, csak meg kell tanulnunk értékelni! Nézzen szét a boldogsagmagazin.hu weboldalon!

Vélemény, hozzászólás?