A flexibilis gázcsőcsere – Mikor van itt az ideje?

A kérdés joggal merülhet fel az emberben, hogy mégis mikor érdemes lecserélni a flexibilis csöveket, hiszen azok élettartama jóval rövidebb, mint a hagyományos csöveké. Ez valóban így van, ezért érdemes rendszeresen ellenőrizni a flexibilis csövek állapotát.

A flexibilis csövek cseréjéről bővebben ezen a linken olvashat. A flexibilis csöveket gyakran használják a szakemberek a vízszerelés alkalmával, ugyanakkor a gázvezetékként is előszeretettel használják a szakemberek. Azonban azt mindenképp fontosnak tartjuk kiemelni, hogy itt nagyobb veszélyforrással kell számolni, mint a víz esetében. Különösen a flexibilis cső élettartamát kell szem előtt tartani, mivel egy idő után elöregednek és veszélyessé válnak. A flexibilis gázcsöveket leginkább gázkészülékek beszerelésénél használják, úgy, mint gáztűzhelyek, gázkazánok, gázcirkók, gázbojlerek. A flexibilis csövek élettartama a gyártástól számított 4-5 év, így a cserét is ekkorra kell időzíteni. A cserét nem szabad sokáig halasztani, mivel apró repedések jelenhetnek meg a csövön, ami növeli a gáz szivárgás esélyét.

A gázcső bekötését minden esetben érdemes szakemberre bízni, mivel életveszélyes lehet egy rosszul bekötött gázcső. A szakember nem csak, hogy beköti a gázcsövet, hanem szappanos vízzel vagy szaküzletekben kapható habbal le lehet ellenőrizni, hogy gázszivárgás állhat-e fenn és szükség esetén javítja a hibát. A flexibilis gázcsövek cseréje idővel elkerülhetetlen. Ehhez mindenképp szakember segítségét ajánljuk, mivel ahogy már említettük nem veszélytelen ez a munka. Bővebb információkért és elérhetőségért látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra, ahol minden szükséges információt megtalálhat egy helyen.

Vélemény, hozzászólás?