A hely, ahol egybeköthető a várlátogatás és a bobozás

Visegrád nem csak a fővároshoz való közelsége miatt kedvelt kirándulóhely, hanem a Dunakanyar jelentette páratlan panoráma apropóján is. A történelmi látnivalók és a természeti értékek mellett a remek szórakozást nyújtó nyári bob pálya is kitűnő választásnak bizonyul kicsik és nagyok részéről egyaránt.

Ha sorra akarnánk venni azokat a látnivalókat, amelyek sokakat vonzanak Visegrádra, akkor a Fellegvár minden valószínűség szerint vezető helyet foglalna el közöttük. A város jelképének számító épületegyüttes mellett a IV. Béla által építtetett Salamon-torony a várrendszer alsó váraként várja a turistákat. A 34 méteres magasságot magáénak tudó épület nem csak arra ad lehetőséget, hogy többféle gyűjteményt megcsodáljunk, hanem a Dunakanyar lenyűgöző panorámájával is kecsegtet. Kontinensünk legszebb királyi szálláshelye a Királyi Palota, amely a 14. századból származik. A korábbi helyreállításoknak köszönhetően régi pompájában láthatjuk az épületet.

A történelmi látnivalók után a Nagyvillám-Kilátó mellett kanyargó két bobpálya közül is választhatunk. A hagyományos nyári bob mellett az úgynevezett alpesi bob is kitűnő döntés, mely utóbbit speciális kialakításánál fogva tulajdonképpen bármely időjárási viszonyok között használhatjuk. A váron és a bobpályán kívül talán nincs is szükség sok érvre, hogy Visegrádon töltse valaki szabadidejét. Mégis elmondható, hogy a térség turisztikai kínálata nem merül ki ennyiben. A város környékén kitűnő éttermek találhatóak, ahol fenséges pisztrángos ételeket éppen úgy megtalálhatunk, mint a magyar konyha remekműveit. A város Pálinkamúzeuma, vagy például a reneszánsz jegyeket magán viselő étterem egyaránt kedveltek a Visegrádra látogató turisták körében. A vendéglátóhely bőségtáljaitól új energiára kaphatunk egy túrázással töltött nap után is.

Érdemes már jó előre érdeklődni a szálláslehetőségek után, hiszen a környék a tavasztól késő őszig terjedő hónapokban igen kedvelt a turisták körében. Panziók, vendégházak és akár saját medencével rendelkező apartmanok közül is megfizethető áron választhatunk, sőt, a Dunakanyarra páratlan kilátással rendelkező luxus apartmanok és villák is szép számmal megtalálhatóak a területen. A környék természeti adottságai lehetővé teszik, hogy az aktív szabadidő szerelmesei is megtalálják is számításukat, és akár több napot is önfeledt kikapcsolódással tölthessenek távol a főváros zajától és tömegétől.

Vélemény, hozzászólás?