Biztosítót bírságolt a jegybank

Bizonyára ön is ismeri az Allianz autóbiztosító céget, melyek évek óta népszerű hazánkban. Nemrégiben arról lehetet olvasni, hogy a Magyar Nemzeti Bank tízmillió forintos bírságot szabott ki a biztosítóra. Ennek oka az, hogy a cég ez év január elsejétől kedvezőbbé tette a biztosítási díjat azok számára, akik újonnan szerződtek. Ez az eljárás törvényellenes, ezért lett következménye.

Biztosítót bírságolt a jegybank, mert újonnan hozott szabályával megsértette a törvényt. A jegybank szerint nem igazságos, hogy az Allianz nevű biztosító a díjtarifában a kármentes vezetők kedvezményben részesülnek.  A kedvezmény akkor kapható meg, ha a szerződő az elmúlt két évben nem volt üzembentartó az adott gépjárműtípusnál. A meglévő ügyfelek ezt a kedvezményt nem kaphatják meg, csak abban az esetben, ha párhuzamosan üzemeltetnek két azonos gépjármű kategóriába tartozó járművet. A törvények szerint nem lehet különbséget tenni az új és a meglévő ügyfelek között, főleg nem akkor, amikor a díjtarifákat számoljuk ki. A biztosító kötelessége, hogy a rá kiszabott bírságot kifizesse, és a kedvezményt eltörölje.

Látogasson el másokhoz hasonlóan a népszerű és hasznos www.ka-autoszerviz.hu weboldalra, ha szeretne többet megtudni az Allianz biztosítóról. Összegyűjtöttük azokat az információkat, amelyeket önnek tudnia kell erről a bonyodalomról. Weboldalunkról még további hasznos és fontos információkat tudhat meg teljesen ingyen. Ha kérdései vannak a témával kapcsolatban, akkor bátran tárcsázza a +36 62 554-013 telefonszámot, vagy írjon üzenetet a szerviz@kovacsauto.hu e-mail címre, és munkatársaink örömmel válaszolnak. Garantált, hogy maximálisan elégedett lesz az általunk nyújtott információk minőségével és mennyiségével.

Vélemény, hozzászólás?