A hibrid vagy az elektromos autó jobb választás?

Autóvásárlás során ma már a környezetvédelem is fontos tényező, így sokan választanak elektromos vagy hibrid autókat. Na, de melyik bizonyul jobb választásnak? Egyáltalán mi a különbség a hibrid és az elektromos autók között?

A hibrid és az elektromos autók közti különbségekről itt tájékozódhat bővebben! A robbanómotoros autók valamilyen üzemanyag elégetésével hoznak létre energiát, amelyet a megfelelő alkatrészek eljuttatnak a hajtott kerekekhez. A robbanómotoros autók legnagyobb előnye, hogy kellő mennyiségű gázolajjal vagy benzinnel igazán messzire el lehet jutni, ráadásul az üzemanyag utánpótlás sem jelent problémát. A hátránya azonban, hogy nagy mennyiségű szennyező anyag jut a levegőbe. Az elektromos autók használata nem szennyezi a környezetet, mivel az autót egy elektromotor hajtja, amelyet egy nagy teljesítménnyel rendelkező akkumulátor lát el energiával. Ráadásul, mivel nincs benne robbanómotor, ezért kevesebb alkatrészt kell beépíteni, így kisebb az esély a meghibásodásra. Hosszú távon nagy valószínűséggel mindenkinek váltania kell, ugyanis a káros anyag kibocsátás csökkentése miatt a gyártóknak egyre szigorúbb elvárásoknak kell megfelelniük.

Úgy néz ki, hogy a harmincas évek közepétől nem lesz más választás, mindenképp éle kell cserélni a robbanómotoros autókat zöldebb alternatívára. Az elektromos autók elsősorban a rövidebb távokon előnyösek. Töltésük ingyenes, így komoly összeget lehet megspórolni használatukkal. Ha viszont nem bízik az elektromos autókban, de mindenképp szeretné csökkenteni a káros anyag kibocsátását, akkor érdemes hibrid autót választani. A hibrid autókban a robbanómotor mellett elektromos rásegítés is található, így nagy mértékben csökkenteni lehet az üzemanyag fogyasztást.