A kandalló beüzemelését bízzuk szakemberekre!

Akár lakásban élünk, vagy épp egy családi ház az otthonunk, a bensőséges hangulat kialakítása kizárólag rajtunk múlik. Szerencsére ehhez ma már minden eszköz és kiegészítő adott, csupán jól kell megtervezni azok elhelyezését. Sokszor nem is gondolnánk, de egy hétköznapi tárgy is rengeteg emelhet a komfortérzetünkön.

Ilyen például a kandalló is. Egyes ingatlanokban a kémény hiánya miatt ugyan nem alkalmazható ez a fűtési alternatíva, ám a legtöbb helyen találunk csonkot, amire utólag is rá tudunk csatlakozni. Meghitt téli estéken pedig nincs is felemelőbb érzés, mint a pattogó fa hangját hallgatni, arról nem is beszélve, miszerint így a fő fűtésrendszer esetleges meghibásodása esetére is be vagyunk biztosítva. Épp emiatt a kandalló megválasztásánál roppant körültekintő módon kell eljárni, hiszen ez nem csupán dekoráció, hanem egyben egy használati tárgy is. Kardinális kérdést jelent persze az is, üvegajtóval, vagy teljesen zárt égéstérrel rendelkező modell mellett tegyük-e le a voksunkat, ám van ennél is fontosabb szempont.

Döntő befolyással bír a használhatóságot illetően például a kandalló teljesítménye, illetve kialakítása is. Különösképp akkor kell ezt a tényezőt alaposan mérlegelnünk, amikor egy egybefüggő, nagyobb teret szeretnénk kifűteni az eszközzel. A legbölcsebb az, ha a kalkulációt szakemberre bízzuk, itt ugyanis rengeteget számít a tapasztalat megléte. Miután megvan, melyik modell lesz számunkra az ideális, következhet a kandalló telepítése. Ne felejtsük el, hogy az optimális szellőzés hiánya komoly balesetveszéllyel jár, ezért a beépítést kizárólag profik végezhetik el. A saját biztonságunk érdekében soha ne kísérletezzünk ezzel és a kandalló használatának megkezdése előtt feltétlen szerezzünk be egy szénmonoxid érzékelőt is.