Migrénes fejfájás kínozza? Ne törődjön bele!

Hazánkban nagyon sokan szenvednek migréntől, egész pontosan minden tizedik ember. A nőket háromszor gyakrabban érinti a probléma, mint a férfiakat. Habár gyógymód nem létezik a panaszokra, azonban vannak módszerek, melyekkel megelőzhetők a panaszok, vagy ha már kialakultak, akkor enyhíteni lehet őket.

Migrénes fejfájás nagyon sok embert érintő probléma, melynek okait a mai napig kutatják a szakemberek, viszont néhány kiváltó tényezőt már sikerült azonosítani. Ilyenek például a szélsőséges időjárási jelenségek, melyek ellen nem sokat lehet tenni. Sokak esetében viszont bizonyos ételek vagy italok jelenthetnek problémát, mint például a sör, vörösbor, tehát az alkohol, marinált ételek, némely fűszerek, koffein vagy félkész ételek. A migrén kialakulásáért főleg az ezekben az italokban és ételekben megtalálható dopamin és tiramin a felelős. Ha egyes ételekről pontosan tudjuk, hogy problémát okozhatnak, akkor mindenképp érdemes mellőzni. Az erős ingerek, fények és szagok szintén hozzájárulhatnak a migrén kialakulásához vagy a tünetek súlyosbodásához.

Emellett a stressz is problémát okozhat. Nagyon sokan egy-egy stresszes időszakot követően tapasztalják meg a migrént, amikor végre lenne lehetőség a pihenésre. Ha már kialakult a migrén, akkor mindenképp hasznos pihenni, lehetőség szerint egy sötét, csendes szobában. Ez talán nem szünteti meg a panaszokat, de mindenképp enyhíti azokat. A Dolixir alkalmazása is hasznos lehet, mely egy igazán hatékony gyulladás- és fájdalomcsökkentő készítmény, amelyet spray formátuma miatt egyenesen a fájdalom helyén alkalmazható. A pihenés mellett érdemes adni egy esélyt a Dolixirnek is. Ha pedig valamilyen módszer beválik, akkor azt célszerű legközelebb is alkalmazni, amikor a migrén újra támad.