A parfümöka használat során elkövethető legnagyobb hibák

Már-már banálisnak tűnik, hogy el kell magyarázni hogyan kell a parfümöt helyesen használni, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon sokan hibákat vétenek. Például, amikor már messziről érezni valakin az illatot, közel érve pedig alig lehet meglenni mellette, akkor az jól mutatja, hogy az illető nem tud bánni az illatokkal. Te ne kövesd el ezt a hibát!

Parfümök terén ma már hatalmas kínálat érhető el, azonban sokan a mai napig nem használják megfelelően őket. Most elsősorban nem az illat kiválasztására gondolunk, hanem annak megfelelő alkalmazására. Az egyik legfőbb aranyszabály, melyet nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mértékkel kell magunkra permetezni az illatot. Sokan vannak, akik azt gondolják, hogy az illat tartóssága érdekében minél többet kell magukra fújni. Holott ez egyáltalán nem igaz. Az illat tartósságát az illatanyag koncentrációja határozza meg. Tehát érdemes jó minőségű parfümöt vásárolni és azt mértékkel használni. Elsősorban olyan helyeken alkalmazd, mint a csuklók belső oldala, a mellek közti rész, a fülek mögött vagy a könyök belső oldala.

Ahová viszont semmiképp nem szabad fújni a parfümöt, az a ruha. Ha mégis így teszel, akkor könnyen lehet, hogy a ruha anyaga sérül és nem lehet kimosni belőle. A másik tilos terület a haj. Különösen a festett hajra nem szabad fújni, mivel akár színváltozást is előidézhet. Ha szeretnéd, hogy illatos legyen a hajad, akkor a legjobb opció, ha valamilyen illatosított samponnal mosod meg. A parfüm vízből, illatanyagokból és alkoholból áll. Utóbbi nem csak a hajat, hanem a fejbőrt is erősen szárítja. Ha szeretnéd, hogy az illat sokáig kitartson, akkor ügyelj arra, hogy a bőröd hidratált legyen, amit elsősorban hidratáló krémekkel érhetsz el. A probeauty.hu weboldalon megtekintheted a széleskörű kínálatot?