A Parker toll okkal híres a kiváló minőségéről

Egy írószerszám kapcsán általában nincs túl sok elvárásunk, a legfontosabb, hogy mindig kéznél legyen egy és amikor szükség van rá, akkor megbízhatóan működjön. Sajnos azonban az olcsó, eldobható tollak esetében gyakorta azt tapasztalhatjuk, hogy a legrosszabbkor mennek tönkre és ilyenkor persze nincs nálunk egy másik, amivel kiküszöbölhetnénk a kellemetlenséget.

Erre a dilemmára kiváló megoldást nyújt a Parker toll. Az amerikai székhelyű cégóriás immáron 135 éve piacvezető a minőségi íróeszközök gyártásában, népszerűségét pedig elsősorban szigorú üzletpolitikájának köszönheti. Tudniillik már az alapító, George Safford Parker is azt tartotta szem előtt, hogy a megbízhatóság és a kiemelkedő színvonal sokkal fontosabb az alacsony árnál. Ennek hála a Parker toll ma már garanciája az időtállóságnak és egy ilyen írószerszám több is, mint egyszerű, hétköznapi használati eszköz. Sokkal inkább egy ékszerként is funkcionáló kiegészítő, amit minden alkalommal örömmel veszünk elő elegáns csomagolásából.

A hatalmas kínálat miatt ugyanakkor érdemes nagyon körültekintőnek lennünk, amikor a vásárlás mellett határozunk. Ahhoz, hogy a választott Parker toll hosszú távon is teljes megelégedésünkre szolgáljon, elengedhetetlen, hogy minden szempontból tökéletesen megfeleljen az elvárásainknak. Ennek érdekében elsőként azt kell eldöntenünk, melyik kivitel áll a legközelebb az ízlésvilágunkhoz. Választhatunk ezüstözött, vagy arany modellt, de a fekete lakk is roppant megkapó látványt nyújt. Amennyiben van rá lehetőségünk, érdemes a kiszemelt Parker toll fogását személyesen is kipróbálni. Így gyorsan megtudjuk, mennyire áll kézre az adott modell, hiszen ha az túlságosan vastag, vagy épp nehéz, akkor az idővel kényelmetlenné teszi az írást. Ezt feltétlenül kerüljük el, lévén a megfelelő komfortérzet kardinális kérdés egy toll használata közben.