Spárga főzve, sütve, grillezve

A spárga azon élelmiszerek közé tartozik, melyeket számtalan módon lehet elkészíteni, így biztosan nem fogsz egyhamar ráunni, még akkor sem, ha már sokadik alkalommal készíted el. Ráadásul akkor is jól jön, ha szeretnél némi túlsúlytól megszabadulni, mivel alacsony a kalória tartalma.

Spárga a diétába is kiválóan beleilleszthető, ráadásul magas a tápértéke, így nem leszel egyhamar éhes. Ez főleg a magas rosttartalmának köszönhető. Ezenkívül inulin is található benne, mely egy prebiotikum, mely aktivizálja, illetve támogatja a bélflóra egészségét. Ennek köszönhetően a tápanyagok felszívódása is könnyebben megvalósul. A spárga rendkívül egészséges, mely elsősorban a magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhető. Különösen az E-vitamin tartalma jelentős, melynek köszönhetően nagy mértékben támogatja az immunrendszer egészségét. Ha szeretnéd, hogy a szervezeted minél jobban felszívja az E-vitamint, akkor érdemes valamilyen zsiradékkal együtt fogyasztani. Ennek kiváló módja lehet, ha a spárgát némi olívaolajon párolod meg.

A benne lévő magas B-vitamin tartalomnak köszönhetően a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben is igazán hatékony, továbbá jelentős a rosttartalma is, mely a koleszterinszint csökkentését segíti elő. A spárga fogyasztás mindenképp előnyös döntés. Ráadásul számtalan módon tudod elkészíteni, ezért sosem válik unalmassá. A zöld és a fehér spárga is egyaránt ízletesek. Olyan spárgát sose vásárolj, melyen barna foltok találhatók. A ráncos, löttyedt zöldség szintén nem jó választás, mivel ez annak a jele, hogy a spárga nem friss. A zöld típusból az élénk, a tetejétől az aljáig zöld színű típust célszerű választani. A fehérből az egyenletes vajszínű bizonyul jó döntésnek. Akár online is rendelhetsz a kozertplusz.hu webáruházból!