A világ 7 csodája felsorolás újabb csodákkal

A világ első hét csodájáról mindenki hallott, sőt az általános iskolában a történelem órákon is elhangzik, mi mindent érdemes tudni róluk. Az első hét csoda az olümpiai Zeusz-szobor, a babiloni Szemiramisz függőkertje, a halikarnasszoszi mauzóleum, az egyiptomi pharoszi világítótorony, az epheszoszi Artemisz-templom, a rodoszi kolosszus és a gízai nagy piramis, melyek közül már csak utóbbi áll. 2007-ben megszületett a világ hét új csodája.

A világ 7 csodája felsorolás a nézői szavazatoknak köszönhetően jöhetett létre, ugyanis a világ minden tájáról lehetett szavazni a versenyben lévő 177 csodára. A világ hét új csodájának egyike a Chichén Itzá, mely egy mexikói romváros, amely egyben a történelem legismertebb maja városa. A dzsungel mélyén található romváros központjában egy ötvenöt méter magas főpiramis magasodik és körülbelül hatszáz épület található meg körülötte. A listán megtalálható még a megváltó Krisztus szobra is, mely mára Brazília meghatározó jelképévé vált harmincnyolc méteres magasságával és huszonhét méteres fesztávolságával. A listán szerepel még a Macchu Pichu, mely szintén az amerikai kontinensen található. Az ősi Inka romváros az Andok hegyláncai közt található.

A listára került még a Kínai Nagy Fal, amely elképesztő méretekkel rendelkezik, hiszen huszonegyezer kilométer hosszú és negyvenhárom ezer darab műemlék található benne, így évről-évre rengeteg turistát vonz. A lista következő eleme a Colosseum, mely Róma leghíresebb épülete. Ezenkívül a szavazók Petra romvárosát is megszavazták a világ hét új csodájának egyikének, a listát pedig a Tádzs Mahal zárja, mely India jellegzetes épülete. A Tádzs Mahalt egy indiai mogul építette feleségének, ezért a helyiek a szeretet szimbólumaként tekintenek rá. Ezt a csodát is évente több millióan látogatják.