Költséghatékony és biztonságos megoldás az esővíz elvezetés

Az esővíz elvezetése kiemelt feladat minden házban, legyen az társas vagy önálló. Fontossága nem csupán abban rejlik, hogy összegyűjtve felhasználhatjuk különböző udvari tevékenységekhez, mint locsolás vagy kocsi mosás, hanem abban is, hogy biztonságos környezetet teremtsünk magunk körül, valamint, hogy megóvjuk értékeinket.

Az esővíz elvezetés legmodernebb lehetősége az esővíz szikkasztás. Ez a módszer rendkívül hatékony, mert kis helyet foglal, ellenben hatalmas mennyiségű csapadékot képes elnyelni, s telepített rendszertől függően akár össze is gyűjteni. A gyártó kiváló minőségű anyagból készíti a szerkezetet, így senkinek nem kell azon aggódnia, hogy a környezeti hatások hamar tönkreteszik. A sunikft.hu webshopról beszerzett esővíz szikkasztó rendkívül gyorsan megtérülő befektetés. A weboldalon különböző csomagok és rendszerelemek közül válogathatnak a vásárlók. Az esővíz elvezetéshez kiválasztott szikkasztóknál figyelembe kell venni, hogy mekkora a terület, melyet le kellene fednie, valamint a tetőfelület mérete és a talaj minősége is befolyásolja, milyen elemek összeszerelésével érhető el a legjobb vízelvezetés.

Mivel az eszköz a talajba van telepítve, nem lesz útban, mint egy ereszcsatorna mellé állított hordó. Ám ha a hordós elvvel megegyezően szeretnénk az esővizet begyűjteni majd felhasználni, arra is van lehetőség, ugyanis létezik olyan szikkasztó rendszer, mely képes összegyűjteni a beszivárgott csapadékot. Az esővízzel természetesen rengeteg szennyeződés is bejuthat a szikkasztóba, így annak védelme érdekében a telepítés során geotextíliával kell lefedni. Az esővíz elvezetése során a szikkasztó karbantartásáról sem szabad megfeledkezni! A rendszer ellenőrzésére szolgál a betekintő akna, s a csöveken keresztül történhet a tisztítás. Ez a feladat nagynyomású fúvókával vagy vízsugárral könnyedén elvégezhető! Tegyen a környezetéért és helyezze le saját vízelvezető rendszerét!