Andrea névnap a nevnap.eu-n!

Az Andrea név német, angol, olasz eredetű lánynév, jelentése „erős és férfias”. Andrea – az András nőnemű alakja (és több európai kultúrában férfinév) – jó kiejtési választékkal rendelkezik, mindegyik kissé eltérő. Bővebben ezekről weboldalunkon olvashat.

Andrea névnap a nevnap.eu weboldalon található meg, tehát ha ön is kíváncsi arra, hogy mely napokon ünnepeljük az Andreákat akkor itt a helye nálunk. Eredetileg András olasz férfialakja, Andrea számos európai kultúrában megtalálható – egyik vagy másik nem számára. Az Andrea azt jelenti, hogy bátor és/vagy erős, mivel az andro gyökből származik. Nem eredeti név, de nem is túl gyakori. Sokaknak tetszik, hogy az Andrea érettnek hangzik, de van lehetőségünk egy játékos Andi becenévre is. Andrea a legszebb lány, akivel az ember találkozhat. Ő a tökéletes definíciója, ha csak a közelében van, akkor a legszerencsésebb ember a világon. Csak álmodozhat, hogy egyedül lehet vele, mert egyszerűen lenyűgöző. Lehet, hogy nem látja magát tökéletesnek, de tiszta, nagyszerű és lélegzetelállító.

Az Andrea jelentése „erős és bátor” vagy „férfias”, a név görög, német, angol és olasz eredete szerint. Az utóbbi években alkalmanként női névként is használták Olaszországban és Spanyolországban, ahol az Andrés/Andreo/Andreu (Andrew) legitim nőnemű alakja. Az Andreas olasz változatában az Andrea „s” -re végződik, ami egy másik férfinév, valamint számos más hasonló olasz név mellett használható. Amennyiben többet tudna meg az Andrea névnapokról és nevének jelentéséről, nézzen be a nevnap.eu weboldalra és itt mindent megtalál, ami érdekelheti a névnapokkal kapcsolatban és megtekintheti majd teljes névnaptárunkat is, ha más nevek névnapjai után nézne. Weboldalunkon az Andrea név jelentését is megtalálja.