Autómentés Pest megye területén!

Az ország útjain és autópályáin a rossz időjárás az egyik leggyakoribb oka a gépjármű-baleseteknek, és a különféle körülmények között is az eső az elsődleges oka a baleseteknek.

Autómentés Pest megye környékén elérhető a 024automentes.hu weboldalon pénztárcakímélő áron, tehát ha ön is bajba került az utakon, akkor bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, hiszen mi segítünk. Valójában, a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Igazgatóság adatai szerint a legtöbb időjárással kapcsolatos baleset nedves járdán és esőben fordul elő, évente közel 6000 haláleset és 445 000 balesetet okozva. Míg a járművezetőknek különös gondot kell fordítaniuk és óvatosabban kell vezetni esős időben, sokan nem teszik. A vakmerő vezetés és a csökkent látótávolság, valamint a tapadás miatt az esős időjárás a potenciálisan veszélyes helyzeteket még rosszabbá teheti a veszélyes feltételek megteremtésével. Nedves utak okozta csökkent tapadás: Még a legjobb állapotban lévő utak is hihetetlenül csúszósokká válhatnak eső során. Ezt a csúszós felületet nemcsak az eső okozza. Az úton közlekedő járművekből származó olaj felhalmozódik amikor esik, és zsíros vezetési felületet képez, amely miatt nehéz lesz manőverezni a járművet.

Ez a kezdeti vízréteg az úton csökkentheti a gumiabroncsok tapadását és végül az autók csúszását okozhatja. Hidegebb időben ez még nagyobb veszélyt jelenthet, mivel a csapadék jéggé válhat. Kerülje el az ilyen típusú baleseteket azáltal, hogy csökkenti a sebességet, hogy növelje a reakcióidőt. Csökkent láthatóság: az esőzések csökkentik a láthatóságot, ami egy másik ok, ami miatt a balesetek gyakran előfordulnak nedves időben. Ha már bekövetkezett a baj és segítségre szorul keresse fel csapatunkat a 024automentes.hu weboldalon, és itt megtalálhatja autómentési szolgáltatásainkat, valamint azok árát is.