Statikai vizsgálat pénztárca kímélő áron!

Ingatlanvásárlás előtt célszerű megvizsgáltatni azt egy statikai szakemberrel, ha biztosra akar menni, hogy a későbbiekben ne érjék meglepetések. De mikor érdemes ezt a lépést megtenni és milyen előnyökkel jár a statikai vizsgálat?

A statikai vizsgálat abban az esetben javasolt, ha az összes kritériumnak megfelelt az ingatlan és az adás vételi szerződés előtt áll. Számos esetben vesszük észre, hogy szerkezeti problémákkal vagy rejtett problémákkal próbáljak eladni az ingatlant. Az újdonsült tulajdonosnak így fogalma sincs, hogy a idővel, akár milliókat is költenie kell majd a helyreállításra. A statikai vizsgálat kétféle módon történik a helyszínen. Szemrevételezést követően, ha megengedett a tulajdonos által fotódokumentációt is készítünk, illetve műszeres vizsgálatokat is alkalmazunk, például a vizesedés mértékének a megállapítására, ha szükséges. Ezt követően készül el az alapos és minden részletre kiterjedő statikai elemzés.

Már tettünk említést a rejtett hibákról, most lássuk melyek lehetnek ezek. Az első gyakori rejtett hiba a vizesedés vagy a salétromosodás, amelyeket legtöbb esetben eltakarnak a tulajdonosok, de előfordulhat az is, hogy szabad szemmel nem vehetők észre. Ilyenkor a műszeres vizsgálattal állapítjuk meg a probléma súlyosságát. A második rejtett hiba általában a repedések eltakarása a falakon, friss vakolattal vagy festéssel. Végül tegyünk említést egy ugyancsak gyakran előforduló problémáról a penészesedésről. Ez is a legtöbb esetben rejtett probléma, amelyet csak egy statikus képes megállapítani. Ha ingatlant vásárolna keressen minket a kreabim@kreabim.com email címen vagy a 0036 30 534 2513 telefonszámon! Bennünk teljes mértékben megbízhat, alapos munkát végzünk a biztonsága érdekében és hogy a későbbiekben se érje bosszúság!

Vélemény, hozzászólás?