Egy kültéri macskariasztó telepítése sok bosszúságtól megkímélhet minket

Egy családi háznak számtalan előnye van, hiszen bármikor kimehetünk a kertünkbe, van hol a szabadban játszania a gyerekeknek és egy kialakított kiskert segítségével még az ennivaló egy részét is megtermelhetjük magunknak. Ugyanakkor a kóbor állatok komoly bosszúságokat képesek okozni és hosszú távon jelentős károkkal járhat a jelenlétük.

Az ezzel járó dilemmát egy kültéri macskariasztó segítségével azonban könnyedén elkerülhetjük. A cél minden esetben az, miszerint anélkül tartsuk távol a négylábúakat, hogy sérülést okoznánk nekik, ezért soha ne alkalmazzunk olyan módszert, amivel árthatunk a cicáknak. Szerencsére a boltok polcain ma már számtalan olyan kültéri macskariasztó típus elérhető, amivel aránylag békés úton rendezhetjük a kérdést. A kifogástalan siker érdekében elsőként precízen meg kell határoznunk, melyik területet is szeretnénk megóvni a betolakodóktól. Amennyiben egy nagyobb portáról van szó, akkor a legbölcsebb, amit tehetünk, hogy már alapból úgy alakítjuk ki – illetve át – a kerítést, hogy az passzívan megakadályozza a bejutást.

Ezt kétféleképpen is megvalósíthatjuk és érdemes a módszereket párhuzamosan alkalmazni. Egyrészt a kültéri macskariasztó kínálatban találhatunk macskahálót, illetve kerítés tüskét. Utóbbi az elválasztó tetejére helyezve lehetetlenné teszi a fentről beugrását a cicáknak, alul pedig szúrós növényzet telepítésével érhetünk el sikereket. Amennyiben egy kisebb zöldterületen szeretnénk rendet tartani, akkor választhatunk az ultrahangos, illetve a vizet permetező, mozgásra bekapcsoló kültéri macskariasztó közül. Mindkét konstrukciónak megvan a maga előnye, sőt, nem ritkán együttes alkalmazásuk a legoptimálisabb metódus. Ugyancsak bevethetünk aeroszolt, illetve kültéri macskariasztó port, ám ezt csak olyan helyen tanácsos, ahol az eső nem gyengíti a hatásukat.