Fogantatást segítő étrend

Ha betartunk egy bizonyos fogantatást segítő étrendet, akkor akár biztosíthatjuk is, hogy a gyermekvállalás kimenetele pozitív lesz. Mindig és mindenhol fontos szerepe van a táplálkozásnak, tehát így van ez a gyermekvállalással is. A szakember feladata tehát az, hogy minden párnak egyénre szabott étrendet készítsen, méghozzá korábbi laborvizsgálatok alapján.

A fogantatást segítő étrend tehát nagyon fontos mindenki számára, aki gyermekvállalás előtt áll. Az, hogy állati és növényi fehérjékből például mennyit fogyasztunk egy nap, szinte minden életszakaszban változik. A férfi és a nő számára is egyformán nélkülözhetetlen például a folsav, amely előfordul zöldségfélékben, babfélékben és gabonafélékben is, ezeket fogantatás előtt bátran szabad fogyasztani. A gyermekvállalás előtti étrend kialakításának első lépése a táplálkozási anamnézis felvétele, és ha ez megvan, akkor össze lehet állítani a táplálékforrásokat és azokat az ételeket, amelyeket alkalmazni lehet a napi rutinok mellett. Ha különböző étrendeket próbálnak ki, az soha nem vezet jóra, az inkább a bizonytalanságot sugallja, de ezzel akár meg is találhatják a helyes megoldást.

Ha ilyenkor is megfelelően táplálkozik, akkor kiegyensúlyozott életet élhet és bármilyen célt elérhet. Ahhoz, hogy megtanulja mikor és hogyan kell táplálkozni, kontrollra van szükség, és feltétlenül szükség van arra is, hogy együtt tudjon működni a dietetikussal, hiszen így elkerülhetőek a súlyos hibák. A dietetikus abban is tud segíteni, hogy bővíti már megszerzett ismereteit, és segíteni tud az életmódváltásban. Forduljon tehát a Belvárosi Orvosi Centrumhoz ha ön is gyermekvállalás előtt áll, és szakértő dietetikusunk, Papp Rita tárt karokkal várja önt. További információkért látogassa fel weboldalunkat a belvarosiorvosicentrumhu-t, vagy kérdések felmerülése esetén forduljon ügyfélszolgálatunkhoz az info@boc.hu e-mail címen.

Vélemény, hozzászólás?