Ford alkatrészek kiváló minőségben

A Ford az egyik legismertebb világmárka, ami nem csoda annak függvényében, hogy már a 19. század elején elkezdődött a Ford autók gyártása, de valószínűleg a legendás T-modellt sem kell bemutatnunk.

Ford alkatrészek egy jellemzője a kitűnő minőség. A Ford márka nevét az alapító Henry Ford után kapta, aki 1903-ban jegyeztette be Detroit-ban cégét, majd röviddel ezután több szempontból is forradalmasította az autógyártást. Egyrészt elsőként kezdte meg az autók futószalagon való összeszerelését, másrészt az is komoly mérföldkőnek számított, hogy elsőként kezdte meg az autók összeszerelését máshonnan megvásárolt termékek. Vagyis a Ford a beszállítói rendszert elsőként kezdte alkalmazni. A korszerű gyárszervezés a mai napig a cég egyik ismérve, azonban ma már számos helyen gyártanak Ford alkatrészeket világszerte. Tény, hogy a Ford átütő sikerének egyik komoly oka a futószalagos gyártás volt, mely ma már világszerte elterjedt és minden komoly, valamirevaló gyár alkalmazza.

Ugyanakkor kevesen tudják vagy nem teljesen vannak tisztában vele, hogy a Ford nagy áttörést jelentő T-modelljének megvalósításában egy magyar mérnök vezető szerepet játszott, mégpedig a makói születésű Galamb József, aki nyugat-európai tanulmányútja lezártával Amerikába emigrált és a Ford gyárban a T-modell tervezésébe kezdett, valamint a gyártó konstruktőrévé vált. Ekkor még minden alkatrészt vásároltak, egyet sem gyártottak, mára azonban bárki megtalálhatja az autójához illő Ford alkatrészt, amit akár az alkatreszek.hu webáruházból is beszerezhet. Ha szeretné látni a teljes Ford alkatrész palettát, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és ha kell, vegye fel a kapcsolatot a webáruház munkatársaival kérdés esetén.

Vélemény, hozzászólás?