Hasznos információk a hősugárzó működése kapcsán

A hősugárzó egy elektromos berendezés, mely kiválóan alkalmazható kiegészítő fűtésként. Ha szeretnénk a már meglévő fő fűtésünket kiegészíteni valamivel, akkor kiváló alternatíva tud lenni. A legtöbb háztartásban a fűtés viszi el a legtöbb energiát, így érdemes alaposan átgondolni a fűtési szokásainkat.

Hősugárzó használatával búcsút inthetünk a didergető hidegnek. Ha csak egy kicsit melegebbre vágyunk, akkor nagyon jól tud jönni. Viszont, ha meggondolatlanul használjuk, akkor könnyen azzal szembesülhetünk, hogy a villanyszámla összege az egekbe lőtt. Ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor jobb alaposan tájékozódni, hogy tisztában legyünk azzal, hogy az egyes hősugárzók mennyi energiát használnak fel. Erről a kWh, vagyis a fogyasztás árulkodik, mely azt mutatja meg, hogy egy óra alatt mennyi energiát használ fel a készülék. Ennek tudatában jobban meg tudjuk állapítani, hogy számunkra gazdaságos-e az adott típus. A legnépszerűbb darabok nagyjából 1000-2200W körül fogyasztanak. Ez 1-2,2 kWh, ugyanis 1 kW 1000 W-nak felel meg. Az olajradiátor szintén populáris választás, melynek oka, hogy állítani lehet a hatékonyságot, így a fogyasztásán is tudunk állítani.

A különféle típusok eltérő módon működnek. Az olajradiátorokban fűtőtekercsek találhatók, melyek felmelegednek, a ventilátorral működő darabok hőt fejlesztenek a propellerek segítségével, míg az infrasugárzók az elektromos áramot alakítják át infravörös sugárzássá. Mindegyik típus másként működik, illetve eltérő előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek. Viszonylag rövid időn belül biztosítják a meleget, azonban nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy nem szabad őket felügyelet nélkül hagyni működésük során. A balena.hu kínálatában megtekintheted a széleskörű kínálatot!