Hasznos tudnivalók a parfüm vásárlást megelőzően

Sokan tartanak az online parfüm vásárlástól, mivel lutrinak tartják kizárólag a termékfotók, illetve a leírás alapján megvenni a terméket. Elvégre mi van akkor, ha az illat nem lesz megfelelő? A parfümök főbb típusait ismerve, sokkal egyszerűbb a vásárlás, akár online is.

Parfümök típusai, besorolása és egyéb hasznos információk sokat segíthetnek a megfelelő darab kiválasztásában. A parfümök kapcsán nem a legjobb opció az első benyomás alapján vásárolni. Az egyes komponensek ugyanis csak fokozatosan szabadulnak fel. Ez az oka annak, hogy néhány perc alkalmazást követően és egy óra múltán az illat eltérő. A fejjegy az az illat, amelyet először érzünk, mikor megszagoljuk a parfümöt. Ezek jellemzően intenzív, markáns illatok, melyek csak rövid ideig érezhetők. A szívjegyben lévő komponensek sokkal tartósabbak. Ezek az illatkomponensek jellemzően virágos, illetve zöld illatokjegyek. A parfüm leghangsúlyosabb része az úgy nevezett alapjegy. A szívjegy és a fejjegy jelenti az illat stílusát. Az alapjegyet viszont csak körülbelül fél óra elteltével lehet érezni.

A főbb parfümtípusok ismerete szintén nagyon sokat segít a választásban. A virágos illatok különösen kedveltek, mert nagyon nőies, finom illatok. Általában jázmin, tubarózsa, ibolya, rózsa és gyöngyvirág felhasználásával készítik ezeket az illatokat. Ezenkívül a gyümölcsös illatokat is sokan szeretik lágy, friss illatuk miatt. A fűszeres, valamint keleties parfümök sokkal markánsabb illattal rendelkeznek. Akik szeretik a karakteres, határozott illatokat, azok számára ezek a parfümök tökéletes választásnak bizonyulnak. Minél több információval rendelkezel a parfümök kapcsán, annál nagyobb eséllyel fogsz tudni jól választani. A balena.hu webáruházban széleskörű kínálatot találsz!