Indiai ginzeng, vagyis az ashwagandha

Az indiai ginzeng, vagy ahogy sokan ismerik, ashwagandha, napjainkban egyre nagyobb épszerűségnek örvend. Érdemes tisztában lenni vele, hogy nem azonnal, hanem hosszútávon fejti ki hatásait. Az indiai ginzeng egy adaptogén növény, ami azt jelenti, hogy a test alkalmazkodó képességét segíti elő.

Indiai ginzeng több szempontból is képes támogatni a szervezetet, azonban tagadhatatlan, hogy azok számára a legelőnyösebb, akik stresszesen élik a mindennapjaikat. Az indiai ginzeng hosszútávon elősegíti a szervezet stresszhez való alkalmazkodását, ami azért előnyös, mert így a szervezet nagyobb stressz szint elérése esetén kezd el kortizol hormont termelni. A túlzott kortizol hormontermelés több szempontból is negatív egészségügyi hatásokkal jár. Ideális esetben a stresszt okozó környezeti vagy lelki tényező megszüntetése volna ideális, azonban ez sok esetbe csak nehezen megvalósítható. A megváltoztathatatlan stresszt okozó tényezők esetében igazán hasznos az olyan adaptogének alkalmazása, mint az indiai ginzeng. Az indiai ginzeng, vagy másik ismert nevén ashwagandha kiválóan képes csökkenteni a depressziót, valamint a szorongást, illetve a krónikus stresszt. Emellett a stressz okozta fizikai tünetek csökkentésében is hatásos.

Mindazok, akik gyermek vállalás előtt állnak és igyekeznek mindent bevetni a siker érdekében, az indiai ginzenget is gyakran bevetik. A páros férfi tagjának érdemes szedni, ugyanis az indiai ginzeng hatékonyan képes emelni a férfi tesztoszteron szintjét, illetve a spermiumok számát is növeli, ezáltal nagyobb az esély a teherbeesésre. Az indiai ginzeng hatékonyan alkalmazható még éjszakai megébredések és álmatlanság ellen is. Emellett krónikus fáradtság esetén is javasolt fogyasztása. Bővebb információkat a vitaminstore.hu webáruházban talál!