Jól működő hidraulika szűrővel kizárhatjuk az esetleges meghibásodásokat

Az elmúlt 10-15 évben nagy fejlődésen mentek keresztül a hidraulika szűrők, így ennek köszönhetően növekedett a rendszerek hatékonysága. Nem csak a berendezés, de a szűréstechnikákban is nagy fejlődéseket tapasztalhatunk meg.

A hidraulika szűrő a szivattyúk által keringettet folyadékot szűri, ez által védve a hidraulikus rendszer berendezésit. Az időszakos cseréjével nagyban meghosszabbíthatjuk a további alkatrészek életét. A hidraulikus rendszer elsődleges célja, hogy az üzembiztos működést és a rendszer élettartalmát növelje. A szűrő állapotának felmérését, egyszerű ránézéses vizsgálat alapján is megállapíthatjuk. Abban az esetben, ha deformálódást észlelünk a szűrőn, illetve elszíneződést észlelünk a kijelzőn. A szűrő színe sárgára vált, akkor ez azt jelenti, hogy legalább a 75% eltömődött szennyeződésekkel. A szűrő kritikus állapotát piros színnel jelöljük. A pontos százalékok kimutatását elektronikus diagnosztikával állapíthatjuk meg, amely a megvizsgált terület értékeit átküldi egy számítógépre. Abban az esetben is érdemes megvizsgálni a hidraulikus szűrők állapotát, ha a jármű mozgása egyenletlenné válik, szokatlan zajokat hallat magából a jármű, a munkafolyadék nehezebben továbbítódik, illetve az olaj rövid időn belül szennyezetté válik.

A hidraulika szűrő élettartamára 3 fő tényező van befolyással: a szűrő felületétől, hogy mennyire képes felvenni a szennyeződést, a környezet porterhelésétől illetve a hidraulikus rendszer tömítésétől. A Kovács Autóalkatrész Kft. weboldalán további információkat kaphatunk a hidraulika szűrőkről, illetve minden más fontos tudnivalóval kapcsolatban. Amennyiben felkeltettük az érdeklődést, akkor kattintson a www.alkatreszek.hu weboldalra. További információt kaphat a 06 62 468 444 telefonszámon, illetve az iroda@kovacsauto.hu e-mail címen.

Vélemény, hozzászólás?