Különleges tanösvény a természet kedvelőinek

Tanösvénynek nevezik azokat a bemutató útvonalakat, melyeket táblák vagy egyéb információs eszközök öveznek, melyek segítségével a sétálók, érdeklődők hasznos ismertetőhöz juthatnak.

A kisvárdai EKO Parkban igazán különleges tanösvény fedezhető fel, mely környezeti és kulturális értékeket, érdekességeket, ismereteket egyaránt rejt. A látogatók számos tudásanyaggal gazdagodhatnak sétájuk során az indiai, afrikai, hun és amerikai indián törzsek életmódjáról, hagyományairól és kultúrájáról. Mindezt animátorok által vezényelt programokon, élményeken és különböző bemutatókon, kiállításokon keresztül. A kultúra kedvelői biztosan nem fognak csalódni, ha végigsétálnak ezen a tanösvényen. A park egyik különlegessége, a Göncölszekér csillagképében elrendezett falu, mely már önmagában is csodálatos látványt nyújt.

A tanösvényen végighaladva a csodálatos növény és állatvilág megismerésére van lehetőség. Az EKO Park területe magával ragadja a természet kedvelőit. Friss levegő, nyugodt és csendes környezet, páratlan kilátás, madárcsicsergés és illatozó virágszőnyeg várja az érdeklődőket. A tanösvény és az egész EKO Park tervezése során az egyik legfőbb szempont volt, hogy az installációk, attrakciók mind tökéletes összhangban legyenek a természettel. Többek között ez adja meg az egyedülálló miliőjét a területnek. Aki a tanösvény megismerése után még érez magában erőt, annak az Aquacinema különleges vízi élményeket tartogat, míg a Cinemaqua a filmek kulisszatitkait tárja az érdeklődők elé. Kisvárda városa ezeken kívül is tartogat élményeket, így érdemes időt szánni a felfedezésére. Mind a gasztronómia, mind a kultúra és szórakozás tekintetében remek úti cél, ne hagyják ki! Az EKO Park lehetőségeiről, jegyvételről az ekopark.cinemaqua.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.