Lengőkar működése és kopása

A lengőkar minden autóban megtalálható, azonban sajnos ez is, akár csak minden más alkatrész idővel elhasználódik és cserére lesz szükség. Az alábbiakban a lengőkar szerepéről árulunk el bővebb információkat, továbbá azt is megosztjuk Önnel, hogy honnan érdemes rendelni!

Lengőkar minden autóban van. Minden autóban található a hátsó és az első tengelynél egyaránt menetstabilizátor található. A lengőkar és a hozzátartozó gömbfej feladata, hogy az autó súlypontja alacsonyabbra menjen kanyarodás közben, valamint stabil maradjon kanyarodás közben is. Egy szóval a futómű és a karosszéria között rugalmas összeköttetést biztosítanak. Az autó haladása közben az elől és hátul lévő lengőkarok együtt mozognak, valamint a hozzájuk kapcsolódó alkatrészek is. Mivel folyamatosan mozognak, ezért súrlódnak, ami kopással jár. Tehát nem csak a lengőkar, de a szilent is elhasználódik egy idő után. A lengőkarok és a többi alkatrész folyamatos kopásáról a jellegzetes kopogó hang árulkodik. Az első lengőkar kopása esetén nő a kormány holtjátéka, így nagyon fontos a mielőbbi csere!

Nem hiába említjük a cserét, ugyanis a lengőkar javítása cserét jelent. A hátsó lengőkar cseréje jóval egyszerűbb, mindössze a fej és a szilent cseréjére van szükség. Az első tengely cseréje esetén a futómű állítására is szükség van. A lengőkar alkatrészek eltérő típusok lehetnek az autó típusától függően, éppen ezért sokan nem igazán tudják milyenre van szükség csere esetén. Érdemes ellátogatni az alkatreszek.hu weboldalra, ahol gyakorlatilag bármilyen autóba találhat lengőkart! Az alkatreszek.hu webáruházban bővebb információkhoz juthat az alkatrészek kapcsán, továbbá a termékeket is megtekintheti! A webáruházban elérhetőséget is találhat, ha kérdése adódna!

Vélemény, hozzászólás?