Mit érdemes tudni a fával való fűtésről?

Manapság igazán népszerűek a modern fűtési alternatívák, valamint a központi fűtést is sokan alkalmazzák. Viszont még mindig sokan vannak azok, akik a régi, jól bevált módszert preferálják, vagyis fával fűtenek. Ha Ön is ezt a tábort erősíti, akkor pár dologgal nem árt tisztában lenni!

A fával való fűtésről bővebb információkért katt ide! A fával való fűtés is lehet hatékony, azonban ehhez nem árt pár dologgal tisztában lenni. Például nagyon nem mindegy, hogy milyen típusú fával fűt. Bizonyos fa típusokkal sokkal hatékonyabb lehet a fűtés, mint másokkal. Ilyen például a gyertyán, bükk és tölgy. Viszont nem ért tudni, hogy ha a fa több, mint húsz százalékos nedvességtartalommal rendelkezik, akkor nem lehet vele tüzelni. Természetesen van megoldás, még pedig a fa kiszárítása. Ezt úgy tudja igazán hatékonnyá tenni, ha a fát kisebb darabokra aprítja, mivel így sokkal gyorsabban tud kiszáradni. Ha már nedvességtartalom, akkor meg kell említenünk z alacsony nedvességtartalommal rendelkező tüzelőanyagokat, mint például a pellett vagy a fabrikett. Ezek kapcsán a minőségi szabványokat kell szem előtt tartani.

Érdemes tudni, hogy a nem megfelelő fatípus kiválasztásával az ember könnyen növelheti a károsanyag kibocsátást mértékét. A fával való fűtés nem csak móka és kacagás, ugyanis az egyik legbosszantóbb dolog, hogy időbe telik mire begyullad, ráadásul folyamatosan táplálni kell a tüzet, hogy ki ne aludjon. A másik dolog, ami komoly fejtörést okoz, az a füstelvezetés, hiszen, ha nincs megfelelően megoldva, akkor könnyen veszélybe kerülhetnek a család tagjai. Éppen ezért érdemes beszerezni egy szén-monoxid érzékelő készüléket! Bővebb információkért látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?