Migrénes fejfájás elleni hatékony alternatívák

A migrén minden tizedik embert érint hazánkban, emellett háromszor többször érinti a nőket, mint a férfiakat. Egy biztos, aki megtapasztalja a migrénes fejfájásra jellemző erős, lüktető fájdalmat, amely zaj, erős fény vagy szagok, esetleg bizonyos ételek hatására erősödik, az hamar megoldást szeretne problémájára.

Migrénes fejfájás kialakulásának okai egyelőre nem tisztázottak, viszont néhány kiváltó tényezőt sikerült azonosítani. Ilyenek bizonyos ételek és italok, melyek képesek az arra érzékenyek esetében migrént okozni. Különösen az alkohol, sokáig érlelt sajtok, csokoládé, nagy mennyiségű koffein és a különféle fűszerek, ízfokozók okoznak problémát. Ezenkívül a koplalás is kiválthatja a megoldást, így az étkezések kihagyása is rendkívül előnytelen. Az állandó stressz, mentális feszültség is a kiváltó tényezők közé tartozik, ahogy némely gyógyszerek, valamint az erős ingerek is, mint a parfümök illata, dohányfüst, vegyszerek szaga. A nők esetében jellemzően a várandósság, szülés, menstruáció és menopauza miatti hormonális hatására kialakuló migrénes fejfájás.

Az egészséges életmód nagyon sokat segíthet a migrén elleni harcban. Érdemes törekedni a stresszre, rendszeresen sportolni, valamint törekedni az elegendő, kellő mennyiségű alvásra. Ezenkívül a triggereket, vagyis a migrént kiváltó tényezőket ki kell iktatni életéből. Az akupunktúra is igazán hasznos, illetve a sötét, csendes szobában való relaxálás. Javasoljuk ezenkívül a Dolixir természetes fájdalomcsökkentő készítmény alkalmazását. Ez a termék magyar szakértők által lett kifejlesztve. Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, ezért nem kell mellékhatásoktól tartani. A dolixir.hu weboldalon bővebb információkat is meg lehet tudni erről!