Laminált padló a lakberendezésben

A lakberendezési szempontból is nagyon hasznos a laminált padló, mivel hatalmas választékban érhető el és szinte minden helyiségben alkalmazni lehet. Rengeteg előnnyel rendelkezik ez a padlótípus. Ezért, ha padlócserére kerül sor vagy új otthonába kell padlót választani, akkor a laminált típus mellett célszerű dönteni.

Laminált padló egyik legnagyobb előnye, hogy kedvező áron lehet hozzájutni. A házépítés és a lakás felújítás komoly költségekkel jár. A hagyományos fa padló rendkívül drága, ráadásul több hátránya is van. A laminált padló nagy része, egész pontosan kilencven százalék környezetbarát faőrleményből készül. Ennek köszönhetően igazán kedvező áron lehet hozzájutni. Ráadásul nem csak az ár szól a laminált padló mellett. A hagyományos fa padlót lakkozni és csiszolni kell annak érdekében, hogy hosszú időn keresztül szép legyen. A laminált padló esetében erről szó sincs, hiszen a felső kopóréteg védelmet nyújt az alsó részeknek, tehát nincs szükség semmiféle karbantartásra, anélkül is szép lesz a padló. Mindössze arra kell ügyelni, hogy időnként tisztítva legyen a padló, azonban ne túl erős vegyszerekkel, mert azok árthatnak a műgyanta rétegnek.

A kisebb méretű szobákba érdemes világosabb színű laminált padlót választani, ezáltal optikailag növelve a teret. Emellett a keskenyebb típus mutathat még jól ezekben a szobákban. A nagyobb helyiségekbe viszont bátran vásárolj szélesebb padlólapokat. A laminált padló alapvetően strapabíró, azonban a napfényes helyiségekben ügyelni kell az UV-biztosságra, vagyis, hogy a káros UV-sugarak ne tudják kifakítani a padlót. A különféle mintáknak köszönhetően rengeteg opció áll rendelkezésre, bőven van miből válogatni. A domexszonyeg.hu online platform széleskörű kínálatában bőven van miből válogatni.