Milyen plusz tudásanyag szerezhető meg a FAM képzés során?

Különféle üzemek, gyárak esetében rendkívül fontos, hogy a munkavégzés folyamatosan, megszakítások nélkül történjen. Egy-egy kiesés ugyanis komoly problémákat okozhat, tudniillik az újbóli beüzemelés akár hosszú órákat is igényelhet, ez pedig jelentős veszteséggel jár, így ezt feltétlenül célszerű elkerülni.

A feszültség alatti szerelés módszertanát a FAM képzés keretein belül lehet elsajátítani. Nem is igényel különösebb magyarázatot, hogy ez a szakma mekkora veszélyekkel járhat, hiszen a körülmények megkövetelik a precizitást és a folyamatos odafigyelést. Már a legkisebb hiba is súlyos, életveszélyes sérüléseket okozhat, ezért aztán már a FAM képzés megkezdésének is szigorú feltételei vannak. Az egészségügyi alkalmasság mellett nem csak az alapfokú iskolai, hanem emellett szakmai végzettséggel is rendelkeznünk kell a tanfolyamon történő részvételhez. Ez lehet akár villanyszerelő bizonyítvány, illetve a programkövetelményben meghatározott egyéb szakmai előképzettség is, ám feltétlen tartsuk szem előtt, hogy ennek hiányában nem kezdhető meg a FAM képzés.

Joggal merülhet fel a kérdés, miszerint tapasztalt elektronikai szakemberként pontosan milyen plusz tudásanyagot szerezhetünk meg a FAM képzés során. Mindenképpen szem előtt kell tartanunk, miszerint ennek a kurzusnak az elsődleges célja, hogy átadja azokat a rendkívül specifikus tudnivalókat, amelyek a feszültség alatt történő biztonságos munkavégzéshez feltétlenül szükségesek. Ez utóbbinak szerves részét képezik a különféle munka-, baleset- és tűzvédelmi előírások ismeretét és természetesen azok szigorú betartását. Ugyancsak kardinális kérdés a megfelelő dokumentációk, bizonylatok és rajzok kezelése, illetve készítése, ezek módszertanával is megismerkedhetünk a FAM képzés tanóráin. Az önálló munkavégzéshez kellő rutin megszerzésére pedig majd az 1 éves gyakorlat során lesz lehetőségünk.