Négylábú a családban? Ezekre figyeljen!

A kisállat vállalása kétségtelenül örömteli esemény, ugyanakkor nagyon sok felelősséggel is jár. Ha úgy érezzük, készen állunk a feladatra, akkor nincs más dolgunk, mint kiválasztani az új kis kedvencet. Cikkünkben néhány hasznos tanáccsal igyekszünk azoknak segíteni, akik most válnak gazdivá.

Fiú kutyanevek és a nőstény állatok számára ideális fajták is széles választékban megtalálhatóak az interneten. Elég csak néhányat kattintani, és máris hosszú listákkal találkozhatunk, melyek segítségével minden bizonnyal rábukkanhatunk majd arra a névre, amely minden szempontból megfelel elképzeléseinek. Ha nem sikerülne elsőre választani, akkor érdemes várni néhány napot vagy akár hetet, megismerni kis kedvencünk jellemvonásai. A legjobb elnevezések általában akkor születnek, ha sikerül valami olyat találni, ami minden ízében passzol a négylábú tulajdonságaihoz. Ezek megismeréséhez azonban szükség van egy kis időre, de túl sokáig semmiképp se várjunk, hiszen minél kisebb korban szoktatjuk hozzá nevéhez az állatot, annál hamarabb elsajátítja majd azt. Mielőtt kiskutyát viszünk otthonunkba, mindenképpen érdemes átgondolni, hogy valóban fel vagyunk-e készülve fogadására és arra, hogy hosszú éveken keresztül gondoskodni kell majd róla.

Természetesen nem elegendő csak arra odafigyelni, hogy milyen néven szólítjuk a kis szőrmókot, ugyanis ennél sokkal fontosabb, hogy miként gondoskodunk róla a mindennapokban. Nagyon nem mindegy, milyen minőségű eledellel tápláljuk, a megfelelő minőséggel egészségéért sokat tehetünk. Ma minden korábbinál szélesebb kutyaeledel választékkal találkozhatunk a kínálatban, így akár gabonamentes tápokat vagy hipoallergén fajtákat is választhatunk kedvencünk számára. Ha az évek során néhány plusz kiló felszaladt volna az állatra, akkor kifejezetten olyan táp mellett is dönthetünk, ami elhízott kedvencek számára lett kialakítva. Friss vízről évszaktól függetlenül minden nap gondoskodjunk számára, és ha az otthonon belül nincs elegendő mozgástere, úgy feltétlenül vigyük el nap mint nap sétálni vagy futni.

Vélemény, hozzászólás?