Problémát okoznak a madarak? Védekezzen ellenük madárriasztó segítségével!

Amikor a madarakra gondolunk, sokan a vidáman csicsergő tavasz hírnökeire asszociálnak. Habár az énekesmadarak igazán kedves látványt nyújtanak, kellemes őket hallgatni, azonban vannak madarak, melyeket inkább az általuk okozott problémák miatt jegyzünk meg.

Madárriasztó különösen akkor igazán hasznos, ha egy védendő területet kell megszabadítani a tollaktól, döglött madaraktól és a bélsártól. Ma már széles kínálat áll rendelkezésre, ipari és lakossági készülékek egyaránt kaphatók. A madarak által termelt bélsár rengeteg kórokozó és betegség hordozója. Ha az adott terület állandóan bélsárral szennyezett, akkor mindenképp célszerű a tisztítás során védőfelszerelést használni. A legegyszerűbb természetesen az, ha madárriasztó segítségével megakadályozza, hogy az adott területen megjelenjenek a madarak és beszennyezzék a területet. Erre többféle módszer is rendelkezésre áll. Például alkalmazható fizikai védelem, madárriasztó tüske formájában, amely műanyag és acél kivitelben is elérhető.

Ha nem bízik a fizikai védelemben, vagy csak nem bajlódna vele és egy hatékonyabb megoldást keres, akkor az elektromos madárriasztó jelenti a megoldást, amely villanó fény, hang vagy ultrahang segítségével tartja távol a madarakat a védett helytől. A hanggal riasztó szerkezetek az emberi fül számára is hallható hangot bocsájt ki. A madárriasztó alkalmazása miatt az adott terület a madarak számára ellenségessé válik, így a jövőben kerülni fogják azt. Természetesen a kínálatból nem hiányozhatnak az élethű műmadarak sem, amelyek kültéri kihelyezésre alkalmasak. Például a kiterjesztett szárnyú bagoly tökéletes opció a madarak ellen, hiszen a műmadár félelmet kelt bennük, így távol maradnak a védendő területtől.