Teljesen átalakítják az iparági munkahelypiacot az elektromos autók

Épp úgy, mint sok más terülten az autóipar is jelentős fejlődésen esett és folyamatosan esik át az elmúlt években és a jövőre nézve is ez várható.

Átalakítják az iparági munkahelypiacot az elektromos autók, melynek jelentős része akár 2030-ig teljesen megszűnhet Németországi viszonylatban. Persze mindez csak, akkor ha a szegmens nem reagál az előidézett változásokra. Továbbá rontja a helyzetet, hogy az elektromos autók elengedhetetlen elemeit, amelyek nem más, mint az akkumulátort, az többnyire Ázsiában állítják elő. Ezeknek a változásoknak köszönhetően több tízezer állás forog kockán Németországban. A Stuttgartban található hajtáslánc és motorgyártó ágazatban jelen pillanatban több, mint 200 000 ember dolgozik nap,mint nap. Melyből várhatóan 75 000 állást megszüntetnek az elkövetkező 12 évben. Az elvégzett tanulmányok nagy jövőt jósolnak az elektromos autóknak. Ugyanis, mint egy 40%-os részarányt jósolnak nekik. Amennyiben ez az arány megnövekedne 90%-ra, akkor a jelenlegi munkaerő fele válna munkanélkülivé.

A jelenlegi járművek mintegy 1200 részegységből tevődnek össze, míg az elektromos autók csak 200-ból. A szakszervezetek főtitkára szerint egyenlőre nincs ok az aggodalomra, és várhatóan nem is lesz, ugyanis Ők időben jelezni fogják az ágazat előtt álló próbatételeket. Ám azt ők is megerősítették, hogyha a jelenlegi autóipari dolgozók nem szeretnék elveszíteni a munkájukat, akkor tömeges átképzési programokon kell részt venniük. Amennyiben szeretne mégtöbb friss információt megtudni, akkor keressen fel bennünket a ka-autoszerviz.hu oldalára kattintva. Minden kedves érdeklődőnket várjuk sok szeretettel! Forduljon hozzánk bizalommal, hiszen mi mindig állunk a rendelkezésére!

Vélemény, hozzászólás?