Vitaminpótló smoothie recept

A napi vitamin szükséglet fedezését kizárólag étkezés útján nagyon nehéz megvalósítani. A tápanyagok pótlására módszer lehet smoothie fogyasztás. Nagy előnye, hogy mindig változatosan lehet elkészíteni, így sosem válik unalmassá. Tízóraira vagy uzsonnára kifejezetten jó választás.

Smoothie recept nagy számban található az interneten, így, ha nincs ötletünk, hogy milyen vitamin bombát készítsünk, az online felületek akkor is a segítségünkre lehetnek. Készíthetünk pár összetevőből gyorsan összedobható italt, de akár többféle zöldség és gyümölcs felhasználásával is elkészülhet az egészséges finomság. Cukor vagy édesítőszer hozzáadására nincs is szükség, ugyanis a gyümölcsök kiváló alap édességet biztosítanak. A gazdag tápérték érdekében célszerű gyümölcsöt és zöldséget egyaránt tenni a smoothieba. Emellett célszerű valamilyen rostforrással is kiegészíteni. Ha délelőtt fogyasztjuk, akkor egész bátran dönthetünk a kalóriadúsabb típusok mellett, estefelé viszont egy könnyebben emészthető smoothie bizonyulhat jó választásnak. Az igazán frissítő végeredmény érdekében érdemes fagyasztott gyümölcsökből készíteni.

Smoothiet készíteni rendkívül egyszerű, mindössze pár perc alatt készen van és egyszerűen magunkkal is vihetjük. Beszerezhetnénk egy smoothie készítő gépet, de akár egy egyszerű turmixgép is megteszi. A lényeg, hogy a jeges gyümölcsök se jelentsenek problémát a gépnek.  Ha szeretnénk feltölteni a szervezetünket vitaminokkal, akkor érdemes elkészíteni az ízletes zöld smoothiet. Ehhez szükségünk lesz egy csésze spenótra, egy evőkanál chia magra, egy csésze ananászra, egy darab zellerszárra és másfél deciliter narancslére vagy vízre. Az összetevőket összeturmixoljuk és már fogyaszthatjuk is a szuper egészséges és nagyon finom smoothiet. Ha pedig elnyeri tetszésünk ez a finomság interneten, illetve a kozertplusz.hu megoldalon további recepteket találunk.