Zöldségek a fogyókúrában

Gyakorlatilag nincs olyan zöldség, melyet ne lenne érdemes minél többször a tányérra helyezni. Ha életmódváltáson töröd a fejed, akkor érdemes minél több zöldséget fogyasztani, mivel egészséges alternatíva, mely ráadásul kellőképp eltelít.

Zöldség kapcsán bőven van választék, ezért sosem lehet unalmas. Egy kis kreativitás segítségével igazán finom, ízletes ételeket alkothatsz. A zöldségek magas rosttartalommal rendelkeznek, ezért hozzájárulnak a belek optimális működéséhez. Az illat-, valamint ízanyagaiknak köszönhetően serkentik az emésztőnedvek termelését, melynek köszönhetően az emésztőrendszer megfelelőképp tud működni. Zöldségek terén bőven van miből választani, így kellőképp változatos lehet az étkezésed. Ráadásul hasznos tápanyagokhoz juthatsz, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz. A brokkoli nagyon magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, azonban némelyeknél puffadást okozhat. Nem csak köretként fogyaszthatod, hanem kiváló rakott ételt is készíthetsz belőle. Ha tejszínben párolod és egy kis sajtot is szórsz a tetejére, amit aztán rápirítasz, akkor önmagában fogyasztva is igazán finom.

A krumplit sokan ellenségnek tekintik a fogyókúrában, azonban egyáltalán nem kell ennek így lennie. Csak az elkészítés módján kell változtatnod. Például az olajban való sütés helyett célszerű pároldnod vagy főznöd. A krumplit nagyon sokféleképp el tudod készíteni, így sosem válik unalmassá. Szintén nagy kedvenc a paradicsom, mely valójában nem is zöldség, hanem gyümölcs. Tele van vitaminokkal, ezért érdemes minél többet fogyasztani belőle. Többek közt a vérnyomás normál szinten tartásában is nagy segítséget jelent. A lényeg, hogy legyen tele a tányérod egészséges és színes zöldségeddel, így sokat tehetsz az egészségedért.