Csapadékvíz gyűjtő tartály – praktikus és nagyszerű

Már nagyszüleink is előszeretettel gyűjtötték össze az esővizet és használták fel különféle célokra. A csapadékvíz összegyűjtés ma is nagy népszerűségnek örvend, egyre többen döntenek úgy, hogy a növekvő árak mellett ezáltal igyekeznek csökkenteni a költségeket.

Csapadékvíz gyűjtő tartály használatával a csapadék kiválóan összegyűjthető, ezáltal pedig ki lehet váltani a drága vezetékes vizet. A szakemberek szerint a csapadékvíz felhasználásával a vezetékes víz harmincöt-hatvan százaléka megspórolható. További érdekes számadat, hogy egy száz négyzetméteres tetőről körülbelül ötven-hatvan köbméter vizet lehet összegyűjteni egy évben, így a csapadékvíz összegyűjtése valóban hasznos. Az viszont nagyon nem mindegy, hogy az esővíz milyen módon kerül összegyűjtésre. Sokan egyszerűen csak kihelyeznek egy vödröt vagy hordót, a tetőről pedig ide folyik és gyűlik össze az esővíz. Ez kétségkívül jó módszer, azonban arra is ügyelni kell, hogy a víz meg legyen tisztítva, mivel enélkül az összegyűjtött víz könnyen algásodni kezd. Ennek oka, hogy a tetőfelületen lévő szennyeződések is belekerülnek a csapadékvíz gyűjtő tartályba.

A víz tisztítására, pontosabban megszűrésére ma már nagyszerű szűrőket vagy esőlopót lehet vásárolni, így a probléma könnyen megoldható. Ha viszont nem akar külön szűrő berendezést vásárolni, hanem egy az egyben megoldásra vágyik, akkor érdemes esővízgyűjtő csomagot vásárolni, amely esetében a víz tisztán tartása eleve adott. A csapadékvíz gyűjtő tartályt érdemes az esővízcsatorna mellett vagy annak közelében elhelyezni. A kellő stabilitás és a víz könnyebb kiemelése érdekében célszerű lehet egy esővízgyűjtő tartály talpat vásárolni. Bővebb információk a sunikft.hu webáruházban találhatók, ahol a termékeket is megtekintheti!