Fájdalomterápia a fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére

A Belvárosi Orvosi Centrum szolgáltatáspalettája egy új szolgáltatással, az úgy nevezett Fájdalomterápiával bővült. Ez az új szakterület segíthet enyhíteni, illetve megszüntetni a komoly fájdalmakat is.

Fájdalomterápia tökéletes módja a fájdalmak enyhítésének, valamint teljes megszüntetésének. A napi szintű fájdalom képes teljesen felőrölni az embert, aki így nem képes koncentrálni a munkájára, társas kapcsolataira. Gyakori, hogy a beteg hangulata nyomottá válik vagy épp depressziós lesz. Nem ritka, hogy a beteg fájdalmainak hátterében semmilyen szervi okot nem lehet kimutatni. A beteg azonban valódi fájdalmaktól szenved, de mivel szervi okot nem találnak az orvosok, gyakran úgy érzi, hogy nincs segítség, esetleg ismerősei a fájdalom szimulálásával gyanúsítják meg. Az nem megoldás, hogy a beteg élete végéig fájdalom csillapítókon él, így a fájdalomterápia lehet a megoldás, aminek keretein belül feltárják a fájdalom okát. Tudni kell, hogy ez egy időigényes feladat.

Ahhoz, hogy kiderüljön mi áll a betegség hátterében, nagyon fontos, hogy tisztán lássa az orvos, hogy milyen kórfolyamatok zajlottak le. Látni kell, hogy a kezelések, vagy épp műtétek milyen sorrendben követték egymást. Ehhez a dokumentációk sorrendben való áttekintése fontos. A szakorvos a beteget véleményét is kikéri, hogy mit feltételez a fájdalom hátterében. A konzultációt követően sor kerül a fizikális vizsgálatra. Amennyiben kiderül a fájdalom oka, az orvos felvázolja a kezelési lehetőségeket. Az orvos azt is elmondj, hogy a kezelés után milyen eredmények várhatók. Bővebb információkért látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, ahol a szakorvosok elérhetőségeit is megtalálhatja.

Vélemény, hozzászólás?