Invia.hu – a kubai álom

Ha valaki előzetes tájékozódás nélkül utazik Kubába, akkor az országról képzelt rózsaszín lufi, hamar ki fog durranni. Félreértés ne essék, mindenképp érdemes ellátogatni, ebbe a szerethető országba, némi előkészület előtt.

Invia.hu – Kubáról rögtön a pálmafák, tengerpart, szivar és a koktélok jutnak az ember eszébe. Azonban Kuba ennél jóval több. Ehhez természetesen el kell hagyni a szállodai szobát és a tengerpart helyett Havannába vagy más városokba kell ellátogatni. Egyet kérünk, senki ne Magyarországhoz hasonlítsa Kubát. Érdemes tudni, hogy egy harmadik világbeli ország, vagyis meglehetősen szegény. Bár, tény, hogy a turizmus miatt törekednek a jobb állapotok kialakítására. Azért is érdemes ellátogatni a városokba, mivel Kuba túl messze van és túl drága ahhoz, hogy az ember csak egy tengerparti nyaralásként utazzon oda. Nagy élményt jelent megfigyelni a helyiek életvitelét, életritmusát, ezért érdemes nem úgy mondd előkelő idegenként ott tartózkodni.

Varadero strandja a legnépszerűbb, ugyanakkor mi azt javasoljuk, hogy ne ragaszkodjon túlságosan hozzá, mivel még számos egyéb kiváló helyszín létezik, amiket érdemes megnézni Kubában. Alapvetően februártól április között érdemes utazni, de mivel egész évben jó a klíma, ezért bármikor jó ötlet. A téli időszak náluk október és április között van, amit a kubaiak hidegnek tartanak, egy magyarnak viszont kellemesen meleg ez az idő. A naptejet nem érdemes otthon hagyni, mivel Kubában pillanatok alatt le lehet égni. Amit viszont érdemes otthon hagyni, az a komfortzóna, mivel enélkül könnyebb megismerni a kubaiak életét és Kubát. Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy a beutazáshoz vízum szükséges. Utazási ajánlatokat és hasznos információkat az invia.hu weboldalon találhat.

Vélemény, hozzászólás?