Hajfesték vásárlás otthoni hajfestés céljából

Az otthoni hajfestés rendkívül egyszerűnek tűnhet, hiszen csak ki kell keverni a megfelelő színt, fel kell kenni, kivárni a hatóidőt és a lemosást követően kész is a tökéletes frizura a megálmodott színben. Sajnos ez közel sem ilyen egyszerű, ugyanis a folyamat során számos buktató akad, melyekkel jobb tisztában lenni.

Hajfesték kiválasztása a legfontosabb része a folyamatnak. Nem csupán az a fontos, hogy minőségi terméket válassz, hanem az is, hogy a kiválasztott szín passzoljon a szem- és a bőrszínedhez. A mesterfodrászok azt tanácsolják, hogy mindössze néhány árnyalatot változtass a hajszíneden és ne akarj hirtelen drasztikus változtatást. Ha feketéből vagy sötétbarnából hirtelen platinaszőkére váltasz, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem csak az elvárt eredmény marad el, de még károsodni is fog a hajad. A hajfesték vásárlás során a dobozon keresd meg a saját hajszíned és ahhoz képest legfeljebb néhány árnyalattal térj el. Bizonyos színek esetében jobb nem próbálkozni. Például, ha vörös színre vágysz, akkor azt jobb szakemberre bízni, mivel könnyű elrontani a festést és narancssárga színű frizurát készíteni. Sokan egy doboz hajestéket vásárolnak, azonban jobb biztosra menni és két dobozzal vásárolni, ha esetleg elfogyna az első, akkor se kerülj bajba és ne legyen foltos a hajszíned.

A hajfestés előkészületeihez tartozik az is, hogy jó minőségű eszközöket vásárolsz melyeket tisztán tartasz. Nem csak egy ecsetre van szükség, hanem egy tálra is, melyben alaposan ki lehet keverni az anyagot. Egy törölközőre is szükséged lesz, amit nem sajnálsz. A festést minden esetben a töveknél szükséged kezdeni és onnan haladni kifelé. Ha mindenáron magadnak akarod csinálni a festést, akkor célszerű két tükröt alkalmazni, mivel így nem kell attól tartani, hogy egyes részek kimaradnak.