Készíts ételeket petrezselyemmel!

Vannak bizonyos zöldségek, fűszerek, melyek nem hiányozhatnak egy vérbeli magyar háziasszony konyhájából. Ilyen például a petrezselyem, melyet nem csupán kellemes íze miatt érdemes a konyhában tartani, hanem amiatt is, hogy nagyon egészséges a szervezetre nézve.

Petrezselyem egyike azon fűszereknek, melyeket már az ókorban is ismertek. A petrezselyem fogyasztás jótékony hatással van a szervezetre, mivel ebben a zöldségben, illetve fűszernövényben rengeteg hasznos összetevő található. Többek közt B-vitamin, A-vitamin, C-vitamin, K-vitamin, illetve E-vitamin. Emellett illóolajok is megtalálhatók benne, valamint olyan ásványi anyagok, mint a réz, vas, kalcium és foszfor. Gyakorlatilag a növény minden részét lehet fogyasztani, tehát a virágát, leveleit, gyökerét és szárát is. Azok is bátran fogyaszthatják, akik szeretnének némi súlyt leadni, mivel a petrezselyem magas tápértékű, azonban alacsony a kalóriatartalma. Többek között kiválóan passzol a levesekhez, a krumplifőzelékhez. A krumpli és a petrezselyem együtt különösen jó választásnak bizonyulnak. Ha pedig nem az ételbe csempészed bele, akkor érdemes díszítőelemként használni a tányéron egy kis petrezselymet.

A rendszeres petrezselyem fogyasztás nagyon hasznos, ugyanis enyhe vízhajtó hatással rendelkezik a növény, emiatt pedig az egészséges veseműködéshez is hozzájárul. A benne lévő jótékony hatóanyagoknak köszönhetően gyulladásgátló hatással is rendelkezik. A petrezselyemben lévő myricetin a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát nagy mértékben csökkenti. Ezenkívül az emésztést is támogatja a petrezselyem, még pedig a bélgázok távozásának elősegítésével és a hányinger csökkentésével. A kozertplusz.hu webáruházból akár online is megvásárolhatod a petrezselymet!